Η απάντηση της ομοσπονδίας τζούντο μετά τις καταγγελίες της πρωταθλήτριας Ιουλιέττας Μπουκουβάλα

Η απάντηση της ομοσπονδίας τζούντο μετά τις καταγγελίες της πρωταθλήτριας Ιουλιέττας Μπουκουβάλα Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Απερίφραστη καταδίκη της βίας από την ομοσπονδία τζούντο μετά τις καταγγελίες της πρωταθλήτριας Ιουλιέττας Μπουκουβάλα για ξυλοδαρμούς και απειλές εναντίον της.

Με απόφαση, που εξέδωσε η αρμόδια ομοσπονδία, δεσμεύεται να ερευνήσει τις καταγγελίες και ό,τι προκύψει από αυτές, όπως διαβεβαιώνει, θα μεταβιβαστεί στις εισαγγελικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι χθες είδε το φως της δημοσιότητας επιστολή της πρωταθλήτριας τζούντο προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Στην επιστολή της, η τζουντόκα προέβη σε σοβαρές καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και απειλές, που υπέστη όσο ήταν πρωταθλήτρια του τζούντο.

«Κατέστρεψαν τα όργανα μου εσωτερικά, έπαθα έλκος και έφτασα στα όρια της ανορεξίας, και αυτοί γέλαγαν μαζί μου και μου έλεγαν ότι είμαι ένα τίποτα και άμα δεν πάω μαζί τους δεν θα πάρω ποτέ μετάλλιο» αναφέρει μεταξύ άλλων η πρωταθλήτρια.

Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει πως «Η θέση της ομοσπονδίας απέναντι στα όσα αποκάλυψε η κυρία Ιουλιέττα Μπουκουβάλα είναι μία και αδιαπραγμάτευτη: ΟΥΔΕΙΣ νομιμοποιείται να ασκεί οποιαδήποτε μορφής βίας.

Καταδικάζουμε απερίφραστα όλους όσους άσκησαν την οποιασδήποτε μορφής βία σε βάρος του οποιουδήποτε ιδία δε εφόσον ήταν αθλητής/αθλήτρια. Είμαστε αρωγοί στο πλευρό της αλήθειας.

Με την Ιουλιέττα Μπουκουβάλα, επικοινώνησε σήμερα το πρόεδρος της ΕΟΤ Τζούντο, Ιωάννης Καφενταράκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις καταγγελίες.

Ο πρόεδρος της ΕΟΤ διαβεβαίωσε την Ιουλιέττα Μπουκουβάλα ότι και η παρούσα διοίκηση αλλά και η νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 29ης Μαρτίου, θα ρίξει άπλετο φως στις καταγγελίες της για τα όσα είχαν συμβεί πριν από το 2012 ήτοι σε προγενέστερες περιόδους διοίκησης της ζήτησε δε άμεσα να του παράσχει κάθε σχετική πληροφορία.

Η νυν διοίκηση της ΕΟΤ Τζούντο έχει αναλάβει από 2018 και ο νυν Πρόεδρος Ιωάννης Καφενταράκης έχει εκλεγεί Πρόεδρος μετά το 2012.

Η ΕΟΤ Τζούντο έχει αποδείξει εμπράκτως πως βασικό της μέλημα είναι η φροντίδα στους αθλητές και στις αθλήτριες του ελληνικού τζούντο.

Η διοίκηση που θα προκύψει την προσεχή Δευτέρα, θα διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση, την οποία και θα παραπέμψει στη δικαστική επιτροπή.

Οτιδήποτε μεμπτό προκύψει θα οδηγηθεί στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα (ΕΦΙΠ) αλλά και στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές». 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ