Με μία ανάρτησή της στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τιμά την πρώτη γυναίκα οδηγό στα ΚΤΕΛ Κομοτηνής.

 

Πρόκειται για την Νεσλιχάν Κιοσέ, 22 ετών, την πρώτη γυναίκα επαγγελματία οδηγό στο Αστικό ΚΤΕΛ Κομοτηνής, που έχει καταφέρει να κατακτήσει και τους πιο δύσπιστους.

 

Το παράδειγμά της, πηγή έμπνευσης και σε ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

 

«Εύχομαι το παράδειγμα της Νεσλιχάν, με την οποία συναντήθηκα και συνομίλησα στην Κομοτηνή, να εμπνεύσει και άλλα κορίτσια» έγραψε στο Twitter η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

 

Για τη Νεσλιχάν η οδήγηση σημαίνει ηρεμία.

 

«Η οδήγηση με ηρεμεί. Ανοίγω το ραδιόφωνο, βάζω μουσική και το όποιο άγχος έχω, εξαφανίζεται», λέει χαρακτηριστικά η νεαρή οδηγός, η οποία είχε την ευκαιρία να μοιραστεί την αγάπη της για το τιμόνι με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία επισκέφθηκε πρόσφατα την Κομοτηνή και είχε συνάντηση με γυναίκες της περιοχής.

 

«Με ρώτησε η Πρόεδρος πόσο χρονών είμαι, τι σπούδασα και πώς αποφάσισα να γίνω οδηγός και της είπα την ιστορία μου. Έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και με άκουσε με προσοχή», θυμάται για εκείνη τη συνάντηση η Νεσλιχάν.

 

 

 

«Στην αρχή, οι γιαγιάδες κυρίως φοβόντουσαν, αλλά πλέον με χαιρετάνε με χαμόγελο και με φωνάζουν με το υποκοριστικό Νέλλη», λέει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η νεαρή οδηγός, με το βλέμμα της να αναζητά στον χώρο τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Κομοτηνής Νίκο Λυκούδη, που κάθεται απέναντί της και σπεύδει να αναγνωρίσει την επαγγελματική της επάρκεια. «Η Νεσλιχάν είναι εξαιρετική οδηγός» επιβεβαιώνει εκείνος.

 

Κάθε πρωί, η Νεσλιχάν Κιοσέ βάζει το κλειδί στη μίζα και οδηγεί περίπου 17 χιλιόμετρα από το χωριό της, το Νέο Καλλυντήριο του Δήμου Αρριανών, στη Ροδόπη, για να πάει στην Κομοτηνή.

 

Όνειρό της είναι να αποκτήσει τη δική της σχολή οδηγών στην Κομοτηνή, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να περιμένει άλλα δυο χρόνια, αφού θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 24ο έτος της ηλικίας της προκειμένου να μπορέσει να λάβει τη σχετική πιστοποίηση και να κάνει το επόμενο επαγγελματικό της βήμα.

 

Ένα βήμα που θέλει να το κάνει στον τόπο της, την Κομοτηνή, την οποία αγαπά και δεν θέλει να εγκαταλείψει για κάποια μεγαλύτερη πόλη ή για μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό. «Θέλω να μείνω στον τόπο μου. Αγαπώ την Κομοτηνή και το χωριό μου», τονίζει.

 

Η νεαρή οδηγός από το Νέο Καλλυντήριο έχει κατορθώσει να κερδίσει την αγάπη και τον σεβασμό και των ανδρών συναδέλφων της και του προέδρου του ΚΤΕΛ κ. Λυκούδη, ο οποίος διέκρινε αμέσως τη διάθεση και την αγάπη της για την οδήγηση και αφού τη δοκίμασε στο τιμόνι, αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσληψή της.

 

Με πληροφορίες του ΑΠΕ