Η "αλβανική μαφία" διασχίζει τα σύνορα με μουλάρια και κόβει τα δέντρα στο Γράμμο

Η "αλβανική μαφία" διασχίζει τα σύνορα με μουλάρια και κόβει τα δέντρα στο Γράμμο Facebook Twitter
1

Εντείνονται αυτή την εποχή οι περιπολίες των αστυνομικών της Καστοριάς στις ορεινές περιοχές του Γράμμου για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας.

 

Ως «πρωταγωνιστές» της αποκαλούμενης «μαφίας του ξύλου», εμφανίζονται Αλβανοί υπήκοοι που διασχίζοντας με άλογα ή μουλάρια τα ελληνοαλβανικά περάσματα, ξυλεύουν ανεξέλεγκτα τα δένδρα του δάσους και τα μεταφέρουν πίσω στην πατρίδα τους, όπου τα πουλάνε.

 

Καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στα ορεινά δεν τους επιτρέπουν να προσεγγίσουν τις δύσβατες ορεινές περιοχές, με την έλευση της Άνοιξης αρχίζουν την παράνομη δραστηριότητά τους που τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε «μάστιγα».

 

Μία τέτοια περίπτωση αποκαλύφθηκε χθες το πρωί στην ορεινή Ιεροπηγή Καστοριάς, κοντά στη συνοριογραμμή με την Αλβανία. Αστυνομικοί του τμήματος συνοριακής φύλαξης Μεσοποταμίας και της ομάδας πάταξης διασυνοριακού εγκλήματος εντόπισαν τρεις άνδρες να υλοτομούν παράνομα.

 

Στην έφοδο που έγινε διαπιστώθηκε πως είχαν κόψει ξυλεία ενός κυβικού μέτρου, ενώ στο ίδιο σημείο βρέθηκαν τρία άλογα με τα οποία επρόκειτο να μεταφέρουν τα ξύλα, όπως επίσης τρία τσεκούρια. Συνελήφθη ένας 43χρονος Αλβανός, ενώ οι δυο συνεργοί του εκμεταλλευόμενοι το δύσβατο της περιοχής διέφυγαν και αναζητούνται.

 

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο συλληφθείς είχε εισέλθει στο ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση. Τα ξύλα και τα άλογα κατασχέθηκαν, ενώ ο 43χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια