Απεργία της ΓΣΕΕ

Χρυσή Αυγή: Άφαντος παραμένει ο Χρήστος Παππάς- Έρευνες για τον εντοπισμό του

Χρυσή Αυγή: Άφαντος παραμένει ο Χρήστος Παππάς- Έρευνες για τον εντοπισμό του Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Άφαντος παραμένει ο Χρήστος Παππάς, την ώρα που οι υπόλοιποι καταδικασμένοι της Χρυσής Αυγής παίρνουν τον δρόμο για τη φυλακή.

Από τους 39 που καταδικάστηκαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής και απορρίφθηκε το αίτημά τους για αναστολή, οι μόνοι που δεν έχουν παραδοθεί ή συλληφθεί είναι ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός και ο Χρήστος Παππάς, που δεν έχει εντοπιστεί στις έρευνες που έχουν γίνει έως τώρα.

Αστυνομικοί τον έχουν αναζητήσει σε τουλάχιστον έξι τόπους διαμονής στην Αττική αλλά και στα Γιάννενα- τον τόπο καταγωγής του- χωρίς αποτέλεσμα έως τώρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, του ΣΚΑΪ, οι αρχές αναζήτησαν τον Χρήστο Παππά μέχρι και στο Άγιον Όρος, αλλά ούτε εκεί εντοπίστηκε. Οι έρευνες επεκτείνονται ακόμη και στην Αλβανία και την Ιταλία, αφού αστυνομικοί δεν αποκλείουν να έχει διαφύγει σε κάποια γειτονική χώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Τα ίχνη του Παππά- που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή- χάθηκαν πριν από τις 7 Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Την 1η Οκτωβρίου είχε δώσει το παρών στο αστυνομικό τμήμα Παπάγου- Χολαργού, όπως προβλεπόταν από τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του, ενώ τα τηλέφωνά του δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και αρκετό καιρό, αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

Σε νέες δηλώσεις του, το πρωί της Παρασκευής, ο συνήγορος του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Περικλής Σταυριανάκης, είπε ότι ο Παππάς επέλεξε σε αυτή τη φάση να μην εμφανιστεί επειδή «θα εκτίσει την πρωτόδικη ποινή πριν φτάσει η υπόθεση στο Εφετείο, οπότε και θα δικαστεί εκ νέου η υπόθεση».

Το σκεπτικό του Παππά, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Σταυριανάκης στην ΕΡΤ είναι: «Είναι σωστό και αζήμιο για μένα μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Δευτεροβαθμίου δικαστηρίου να έχω εκτίσει ποινή για το χρόνο της οποίας δεν μπορεί να μου τον δώσει κανείς πίσω αν αθωωθώ ή μειωθεί η ποινή μου;».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο δικηγόρος ανέφερε πως ο Παππάς είχε αποφασίσει πριν από την απόφαση να μην παρουσιαστεί στις αρχές, ενώ σημείωσε ότι «η αστυνομία έκανε διακριτικά πολύ καλά τη δουλειά της», παρότι παραμένει άφαντος. Ακόμη, δήλωσε ότι ο Παππάς θα προσέλθει όταν βγει τελεσίδικη απόφαση, ενώ απάντησε πως ο ίδιος δεν γνωρίζει πού βρίσκεται.

Ελλάδα
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM