Χρυσαυγίτης μετά τη δολοφονία: "40% θα πάρουμε με αυτά που γίνονται"

Χρυσαυγίτης μετά τη δολοφονία: "40% θα πάρουμε με αυτά που γίνονται" Facebook Twitter
4

Οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ χρυσαυγιτών φαίνεται να ρίχνουν περισσότερο φως στην υπόθεση των δήθεν «αγανακτισμένων πολιτών» που έριχναν πέτρες σε διαδηλωτές στο Κερατσίνι, την επόμενη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Όπως αποκαλύπτει το ΒΗΜΑ, σε παλαιότερο, πλούσιο μαγνητοφωνημένο υλικό, εντοπίζονται ακόμα και σχέσεις μεταξύ χρυσαυγιτών και αστυνομικών προκειμένου τα μέλη του ακροδεξιού μορφώματος να αφήνονται ανενόχλητοι να πετούν πέτρες πίσω από τις τάξεις των ΜΑΤ.

Αυτό φαίνεται να γίνεται πράξη για μία ακόμη φορά στο Κερατσίνι, καθώς σε συνομιλίες μεταξύ χρυσαυγιτών ακούγεται στέλεχος να λέει ότι «ο Νίκος ο κοντός», θα κανονίσει να στείλει στην περιοχή, τα άτομα που θα πετάνε πέτρες, ως «αγανακτισμένοι».

Όπως μάλιστα λέει ένας εκ των χρυσαυγιτών «για να είναι οι δικοί μας με τα καδρόνια, πίσω από τους μπάτσους, το είχε κανονίσει ο Νίκος ο κοντός»!

Ακόμη στους διαλόγους υπάρχουν αναφορές για επικοινωνίες του υπευθύνου ασφαλείας της οργάνωσης στον Πειραιά με τον βουλευτή Γιάννη Λαγό προκειμένου να μην εμφανισθεί σε δικαστήριο. Επιπλέον το ίδιο στέλεχος της «Χρυσής Αυγής» ακούγεται να λέει για μια γυναίκα- υποστηρικτή της οργάνωσης που ήταν σε φάση αποχώρησης: «της είπα να παραδεχθείς ότι είσαι πατσαβούρα και δεν θα σ' ακουμπήσει, της λέω κανείς».

Επίσης στην συζήτησή τους οι «χρυσαυγίτες» ακούγονται να λένε ότι μετά την δολοφονία στο Κερατσίνι η οργάνωση θα λάβει 40%!. Στέλεχος που εκδηλώνει και την επιθυμία του να είναι υποψήφιος σε μελλοντικές εκλογές, ακούγεται να λέει: «Έχουν εκτοξευτεί τα ποσοστά με όλα αυτά που γίνονται. Έχουμε φτάσει στο 40% και δεν το έχεις πάρει χαμπάρι…». Όταν ο δεύτερος συνομιλητής σχολιάζει «είναι πολύ μουρόχαβλος ο κόσμος για να ψηφίσει φονιάδες», ο άλλος απαντά: «Εεεεε, άκουσε με…»

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να αλλάξει η κουλτούρα της βίας» – Μήνυμα του πατέρα του Άλκη Καμπανού μετά τη νέα δολοφονία στη Χαλκίδα

Ελλάδα / «Να αλλάξει η κουλτούρα της βίας»: Το μήνυμα του πατέρα του Άλκη Καμπανού μετά τη δολοφονία στη Χαλκίδα

«Πρέπει να επενδύσουμε στην πρόληψη: να μεγαλώσουμε μια νέα γενιά παιδιών με σωστές αξίες, ώστε να αλλάξει η κουλτούρα της βίας. Έχουμε μετατρέψει το ποδόσφαιρό μας σε υποκουλτούρα» δήλωσε ο πατέρας του Άλκη Καμπάνου
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία σε δύο λιμενάρχες Χαλκίδας και Ερέτριας

Ελλάδα / Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία σε δύο λιμενάρχες Χαλκίδας και Ερέτριας

Η εξέλιξη ανακοινώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου συνεχίζεται η δίκη των δύο ψαράδων που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού
LIFO NEWSROOM
Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ο δράστης ζητά ελαφρυντικά – «Δεν έχει ζητήσει ούτε ένα συγγνώμη» λέει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ο δράστης ζητά ελαφρυντικά – «Δεν έχει ζητήσει ούτε ένα συγγνώμη» λέει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Η οικογένεια ζητά να παραμείνει η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ώστε –όπως λένε– να βρει η Γαρυφαλλιά «τη δικαίωση που της αξίζει»
LIFO NEWSROOM