Χωρίς νερό η Θεσσαλονίκη για πέμπτη μέρα - Παραμένουν τα προβλήματα

Χωρίς νερό η Θεσσαλονίκη για πέμπτη μέρα - Παραμένουν τα προβλήματα Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
1

Παραμένουν τα προβλήματα στην υδροδότηση της Θεσσαλονίκης για πέμπτη ημέρα παρά το γεγονός ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη που είχε υποστεί ο αγωγός που υδροδοτεί την πόλη.

 

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν χτες το μεσημέρι και στη συνέχεια άρχισε η μεταφορά νερού στο αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι υγειονολογικοί έλεγχοι για την καθαρότητα του νερού.

Ωστόσο, σύμφωνα με το thestival.gr, το νερό δεν παρουσιάζει την εικόνα που θα έπρεπε, γι' αυτό και συνεχίζονται οι έλεγχοι έως ότου το νερό καθαρίσει και μπορεί να μεταφερθεί στα νοικοκυριά με ασφάλεια.

Τα προβλήματα, λοιπόν, στην πόλη παραμένουν, καθώς η Θεσσαλονίκη συνεχίζει να υδροδοτείται μόνο από τον Αλιάκμονα.

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί χρονικά το διάστημα που απαιτείται για να υδροδοτηθεί η πόλη και από την Αραβησσό.

Η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ

 

Συνεχίζονται αυτήν την ώρα οι διαδικασίες καθαρισμού του νερού της Αραβησσού στο αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου λόγω υψηλής θολότητας.

Η τροφοδοσία του αντλιοστασίου γίνεται ομαλά μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών στον κεντρικό αγωγό, ωστόσο ο υγιεινολογικός έλεγχος και ο καθαρισμός του νερού επιβάλλεται να συνεχιστούν μέχρι να εξασφαλιστούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο όρια, ώστε να διασφαλιστεί ότι το νερό που τροφοδοτεί το δίκτυο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος είναι απολύτως ασφαλές.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης σε διάφορα σημεία του Πολεοδομικού, για τα οποία η ΕΥΑΘ ζητά την κατανόηση του κοινού.

Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση του κατεστραμμένου τμήματος του αγωγού και ξεκίνησε η τροφοδοσία του με νερό των πηγών. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα το νερό ήταν διαθέσιμο στο αντλιοστάσιο Δενδροπόταμου.

Αυτήν την ώρα και καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας το επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό της ΕΥΑΘ συνεχίζει τις προσπάθειες για διοχέτευση του νερού στο δίκτυο της πόλης.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ένας στους επτά ενήλικες στην Ελλάδα έχει βιώσει σεξουαλική βία κατά την παιδική ηλικία, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα

Ελλάδα / Ένας στους επτά ενήλικες στην Ελλάδα έχει βιώσει σεξουαλική βία κατά την παιδική ηλικία, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα

Το ποσοστό των γυναικών που βίωσαν σεξουαλική βία ως παιδιά στην Ελλάδα ανέρχεται σε 12,1% και το ποσοστό των ανδρών 15,3% - Παγκόσμια έρευνα με επικεφαλής την Ελληνίδα Εμμανουέλα Γακίδου
LIFO NEWSROOM
Φυλακές Κορυδαλλού: Πότε θα πάνε στον Ασπρόπυργο και ποιο είναι το σχέδιο για την τύχη των παλιών κτιρίων

Ρεπορτάζ / Πότε θα φύγουν τελικά οι φυλακές από τον Κορυδαλλό;

Η απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού και η μεταφορά τους στον Ασπρόπυργο αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και είναι ένα έργο βαρύνουσας σημασίας. Πότε θα γίνει η μετεγκατάστασή τους και πώς θα αξιοποιηθούν τα παλιά κτίρια;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Κάποιες αλήστου μνήμης εποχές, τώρα θα διαδήλωναν κάποιοι για την κατοχική κυβέρνηση που με τις μνημονιακές της πολιτικές έχει τον κόσμο πέντε ημέρες χωρίς νερό. Τώρα, είναι απλά Σάββατο (του Λαζάρου).