Το πρώτο και μόνο επιβεβαιωμένο μέχρι σήμερα κρούσμα ασθενούς με κορωνοϊό στη Χίο, πήρε σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο του νησιού.

 

Πρόκειται για έναν 37χρονο στρατιωτικό που επέστρεψε σήμερα υγιής στην οικογένεια του. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ο ασθενής που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο μας, με COVID 19, σήμερα πήρε εξιτήριο καθώς η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε πολύ ικανοποιητική και δεν χρειάζεται περαιτέρω νοσηλείας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκησης του Νοσοκομείου Χίου.

 

«Με το παρόν θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου μας (ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό) που με υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού παρείχε για άλλη μία φορά άριστες υπηρεσίες υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση. 

 

Σημειώνεται ότι κατά τη σημερινή του ανακοίνωση ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 77 νέα κρούσματα. Το σύνολο των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχονται στα 1832, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες. Από τα κρούσματα τα 501 σχετίζονται με ταξιδιώτες και 679 με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών φθάνει τους 90, από τους οποίους 19 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. σύνολο των νεκρών στη χώρα εξαιτίας του κορωνοϊού ανέρχεται στους 81.

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ