Χίος: Επεισόδια μεταξύ μεταναστών στη Σούδα - Ιδιοκτήτης καφενείου πυροβόλησε στον αέρα

Χίος: Επεισόδια μεταξύ μεταναστών στη Σούδα - Ιδιοκτήτης καφενείου πυροβόλησε στον αέρα Facebook Twitter
φωτογραφία από astraparis.gr
0

Πυροβολώντας στον αέρα με την κυνηγετική του καραμπίνα αντιμετώπισε αργά σήμερα το μεσημέρι, ομάδες αλληλοσυγκρουόμενων μεταναστών από την Αλγερία και το Αφγανιστάν, ιδιοκτήτης καφενείου στην ιχθυόσκαλα, λίγα μέτρα από τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Σούδα της Χίου.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι όταν ομάδες μεταναστών θέλησαν να μετεγκατασταθούν από τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στον καταυλισμό της Σούδας, που βρίσκεται μέσα στην πόλη της Χίου. Το γεγονός τούς έφερε αντιμέτωπους με άλλους μετανάστες που ήδη διέμεναν στον καταυλισμό και ξέσπασαν οι συγκρούσεις.

Ωστόσο, τα επεισόδια επεκτάθηκαν, με αποτέλεσμα ομάδα μεταναστών να κινηθεί προς το καφενείο στην ιχθυόσκαλα. Oι θαμώνες εγκατέλειψαν το κατάστημα και ο ιδιοκτήτης του καφενείου όπλισε την καραμπίνα που είχε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του και έριξε βολές στον αέρα, αποτρέποντας την είσοδο των μεταναστών στο κατάστημά τους.

Όπως έγινε γνωστό, συνολικά έριξε πέντε βολές στον αέρα. Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη από το Λιμεναρχείο και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί τη Δευτέρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου. Σύμφωνα με το astraparis.gr ο ιδιοκτήτης του καφενείου ο οποίος κρατείται στο λιμεναρχείο Χίου, υποστηρίζει ότι φοβήθηκε, όταν είδε τους συμπλεκόμενους να τρέχουν προς την ιχθυόσκαλα και να πετούν πέτρες, πήγε στο αυτοκίνητό του, πήρε την κυνηγετική καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα για εκφοβισμό.

Στο νοσοκομείο διακομίσθηκαν έξι άτομα, εκ των οποίων δύο έχουν εισαχθεί για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι φέρουν ελαφρύτερα τραύματα. Ένας από τους τραυματίες φέρει βαρύ τραύμα στο κεφάλι, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τη ζωή του, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές.

Τα επεισόδια έληξαν με παρέμβαση ανδρών των ΜΑΤ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ ΜΠΕ - astraparis.gr

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Αθώοι υπάλληλοι κλαμπ που επέτρεψαν την είσοδο σε ανήλικους - Επέδειξαν πλαστές ταυτότητες

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Αθώοι υπάλληλοι κλαμπ που επέτρεψαν την είσοδο σε ανήλικους - Επέδειξαν πλαστές ταυτότητες

Όπως αποδείχθηκε, τα παιδιά είχαν παραποιήσει τις ταυτότητές τους για να τους επιτραπεί η είσοδος στο κέντρο - Ο ένας από τους τρεις μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω μέθης
LIFO NEWSROOM
Έξοδος Δεκαπενταύγουστου: Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας -Πότε ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

Ελλάδα / Έξοδος Δεκαπενταύγουστου: Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας -Πότε ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

Εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, για τον Δεκαπενταύγουστο, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων
LIFO NEWSROOM