Χίος: Ανακαλύφθηκε ρωμαϊκό ψηφιδωτό κατά τη διάρκεια αντιπλημμυρικών έργων

Χίος: Ανακαλύφθηκε ρωμαϊκό ψηφιδωτό κατά τη διάρκεια αντιπλημμυρικών έργων Facebook Twitter
Φωτ.: Ertnews.
0

Ένα ρωμαϊκό ψηφιδωτό ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια δημοσίων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας κοντά στο παζάρι της Χίου.

Όπως ανέφερε η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου, Όλγα Βάσση, το συγκεκριμένο εύρημα αναδεικνύει και την οικονομική κατάσταση των ανθρώπων, που ζούσαν στην εν λόγω περιοχή της Χίου.

Χίος: Ανακαλύφθηκε ρωμαϊκό ψηφιδωτό κατά τη διάρκεια αντιπλημμυρικών έργων Facebook Twitter
Φωτ.: Ertnews.

Στόχος είναι μαζί με άλλα ψηφιδωτά που έχουν βρεθεί στην ίδια περίπου περιοχή, εκατέρωθεν της οδού Απλωταριάς, στο κέντρο της Χίου και σήμερα βρίσκονται σε αποθήκες, να εκτεθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου μετά την αναμενόμενη ανακαίνιση και επέκτασή του.

Στο μεταξύ, οι αντιπλημμυρικές εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα έχουν προσωρινά σταματήσει ενώ από επιστημονικής πλευράς καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, έτσι ώστε να ξεκινήσουν και πάλι το συντομότερο.

Με πληροφορίες από Ertnews

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συγκλονίζει η κραυγή του πατέρα, Νίκου Πλακιά- «Πλέον ο πόνος μου δεν γίνεται δάκρυ. Γίνεται μίσος, οργή και θυμός»

Ελλάδα / Τέμπη: «Ο πόνος μου γίνεται οργή και θυμός. Γιατί δεν παραιτείστε από την ασυλία σας;» -Συγκλονίζει ο πατέρας των δίδυμων Χρύσας και Θώμη

Ραγίζουν καρδιές από τον σπαραγμό του Νίκου Πλακιά - Σε λίγα λεπτά έχασε τις δίδυμες κόρες και την ανιψιά του Αναστασία - Δείτε τι είπε ένα χρόνο από την τραγωδία
NEWSROOM