Χειρόφρενο σηκώνουν μετρό και ΗΣΑΠ την Παρασκευή 13/12

Χειρόφρενο σηκώνουν την Παρασκευή μετρό και ΗΣΑΠ Facebook Twitter
Μετρό / Φωτ.: Eurokinissi (αρχείου)
0

Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό θα είναι αύριο Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου η Αθήνα, από τις 21.00 έως και τη λήξη της βάρδιας, λόγω της στάσης εργασίας που έχουν προκηρύξει τα σωματεία των εργαζομένων.

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) στο Μετρό Αθηνών έχει ανακοινώσει ότι την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

«Το σωματείο εργαζομένων ΣΕΛΜΑ, για πολύ σοβαρές συμβατικές και οικονομικές εκκρεμότητες που χρονίζουν και δεν έχουν επιλυθεί από τους αρμόδιους φορείς, όπως οι ίδιοι έχουν εγγράφως δεσμευτεί, προχωράει σε προειδοποιητική στάση εργασίας την Παρασκευή 13/12/2024 από τις 21:00 έως την λήξη της κυκλοφορίας. Ζητάμε, να βρεθούν άμεσες λύσεις και να εξασφαλιστούν οι εργαζόμενοι, προκειμένου απρόσκοπτα και χωρίς δεύτερες σκέψεις, να παρέχουμε ανεμπόδιστα τις υπηρεσίες μας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, το σωματείο ζητά παράταση στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ που αφορά 220 εργαζόμενους που έχουν καλύψει λειτουργικά κενά, ενώ διεκδικεί αιτήματα οικονομικά (ανθυγιεινό επίδομα) και θεσμικά (ιδιωτική ασφάλεια και τσεκαπ για τους εργαζόμενους).

Στάση εργασίας προκήρυξαν και οι εργαζόμενοι του ηλεκτρικού για την ίδια ώρα, δηλαδή από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ελλάδα / Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ήπαρ, νεφροί, κερατοειδείς, η μία καρδιά και οι πνεύμονες των δύο παιδιών από την Άρτα δίνουν ελπίδα σε παιδιά και ασθενείς που περίμεναν χρόνια στη λίστα μεταμοσχεύσεων
LIFO NEWSROOM
Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Ελλάδα / Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν υποστηρικτικά στον πυρήνα της οργάνωσης, αξιοποιώντας την επαγγελματική τους ιδιότητα στον χώρο της υγείας
LIFO NEWSROOM
Πτώση ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη: Εξετάζεται το ενδεχόμενο της υπερφόρτωσης - «Δεν απογειώθηκε με τον σωστό τρόπο»

Ελλάδα / Πτώση ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη: «Δεν απογειώθηκε με τον σωστό τρόπο» - Τι εξετάζεται

«Aπό τύχη δεν είχαμε κάποιο πολύ σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα γιατί είναι και κάποιοι τσιμεντένιοι όγκοι δίπλα στην προβλήτα» δήλωσε εμπειρογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων
LIFO NEWSROOM