Χειμερινές εκπτώσεις 2020: Πότε αρχίζουν και πόσο θα διαρκέσουν

Χειμερινές εκπτώσεις 2020: Πότε αρχίζουν και πόσο θα διαρκέσουν Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων του 2020. 

Όπως κάθε χρόνο, οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν την δεύτερη Δευτέρα του έτους και θα διαρκέσουν πάνω από ενάμιση μήνα. Από τις 13 Ιανουαρίου μέχρι και το Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου, οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να ψωνίσουν προϊόντα και υπηρεσίες σε μειωμένες τιμές. 

Προσοχή στις νέες και στις παλιές τιμές

 

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από .... % έως .... %»). 

Στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ