Χάσμα ανάμεσα στους μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, σύμφωνα με την PISA

Χάσμα ανάμεσα στους μαθητές των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, σύμφωνα με την PISA Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Αρκετά μεγάλη διαφορά, ανάμεσα στους μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων στη χώρα, έδειξαν τα αποτελέσματα του τελευταίου διαγωνισμού PISA, αναφορικά με τις επιδόσεις τους.

Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε πως οι μαθητές των δημοσίων σχολείων, δεν επέδειξαν την προσοχή που άρμοζε στον διαγωνισμό, αντιμετωπίζοντάς τον με χαλαρότητα. Με τους μαθητές των ιδιωτικών σχολείο ωστόσο, παρατηρείται το ακριβώς αντίθετο.

Οι επιδόσεις των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων συγκεκριμένα αυτή τη χρονιά, ήταν πολύ καλύτερες όχι μόνο σε σύγκριση με τους μαθητές των δημοσίων στην Ελλάδα, αλλά και σε σχέση με τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ.

Αναλυτικότερα, οι επιδόσεις των μαθητών των ελληνικών ιδιωτικών σχολείων είναι και αυτή τη χρονιά, πολύ καλύτερες από του μέσου όρου. Στα βασικά πεδία, τα οποία αφορούν γλωσσικές, μαθηματικές και επιστημονικές δεξιότητες, πέτυχαν σε όλα υψηλότερες βαθμολογίες από το μέσο όρο των ιδιωτικών σχολείων του ΟΟΣΑ.

Οι διαφορές στις επιδόσεις τους, συγκριτικά με τους μαθητές των δημοσίων σχολείων μάλιστα, είναι από τις μεγαλύτερες στις χώρες-μέλη του οργανισμού. Στην κατάταξη βρίσκονται στην 3η θέση στις διαφορές στις γλωσσικές δεξιότητες, στην 1η στις μαθηματικές δεξιότητες και στην 3η στις επιστημονικές.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων, Χαράλαμπος Κυραϊλίδης, υποστηρίζει πως οι επί πολλά χρόνια υψηλότερες επιδόσεις τους, δεν είναι σύμπτωση.

«Τα ιδιωτικά σχολεία, εξαιτίας του πολύπλευρου εκπαιδευτικού προγράμματος, της καινοτομίας, του πειραματισμού, της παιδαγωγικής αυτονομίας, μπορούν να αμβλύνουν μεγάλο μέρος από τις παθογένειες του εκπαιδευτικού συστήματος», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του.

 

Χάσμα ανάμεσα στους μαθητές των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, σύμφωνα με τον PISA Facebook Twitter
Χάσμα ανάμεσα στους μαθητές των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, σύμφωνα με τον PISA Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM