Χανιά: Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε ιδιωτικό οίκο ευγηρίας – Νεκροί 68 τρόφιμοι σε ένα χρόνο

Χανιά: Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε ιδιωτικό οίκο ευγηρίας – Νεκροί 68 τρόφιμοι σε ένα χρόνο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI
0

Εντολή για εκταφή μιας ηλικιωμένης που πέθανε, ενώ διέμενε σε ιδιωτικό οίκο ευγηρίας, έδωσε ο Εισαγγελέα Χανίων προκειμένου να διαλευκανθεί ο θάνατος 68 τροφίμων μέσα σε ένα χρόνο. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο συγκεκριμένος οίκος ευγηρίας έχει μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών εδώ και αρκετό καιρό, αφού υπάρχουν αρκετές επίσημες καταγγελίες, για θανάτους και άλλων ηλικιωμένων, με τα αίτια που αναφέρονται στις ληξιαρχικές πράξεις -ανακοπή καρδιάς- να αμφισβητούνται ευθέως.

Όπως αναφέρει το Zarpa News, στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας έχουν πεθάνει μέσα σε ένα έτος συνολικά 68 άνθρωποι.

Η Ασφάλεια διερευνά και άλλες καταγγελίες, για πλημμελή φροντίδα των τροφίμων στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας, ελλιπή σίτιση, κατάκοιτους ανθρώπους με κατακλύσεις και δεμένους στα κρεβάτια ηλικιωμένους.

Την ίδια στιγμή αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίτιμο, που καταβάλλεται από τις οικογένειες των ηλικιωμένων ανθρώπων, είναι 800 ευρώ τον μήνα.

Πριν από ένα μήνα περίπου οι υπεύθυνοι της ιδιωτικής δομής, είχαν κληθεί να καταθέσουν ενώπιον του Εισαγγελέα. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια, οι αστυνομικοί δεν διαπίστωσαν ανθυγιεινές συνθήκες, εκτιμούν ωστόσο ότι αυτό συνέβη, γιατί οι ιδιοκτήτες ήταν ενήμεροι για την επικείμενη επιχείρηση.

Τέλος, για τον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας είχε γίνει καταγγελία στον Εισαγγελέα πριν από 10 περίπου χρόνια, ωστόσο η υπόθεση είχε μπει τότε στο αρχείο.

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία και σκοπός της είναι να δείξει αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ αυτών ακόμα και η σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά και η ανθρωποκτονία με δόλο, δια παράλειψης και κατά συρροή, ενώ ερευνάται αν έχουν τελεστεί και άλλα αδικήματα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ