Χαλάρωση μέτρων: Επιστρέφουν οι όρθιοι στη διασκέδαση από το Σάββατο- Τι ισχύει για εκδρομές, τηλεργασία

Χαλάρωση μέτρων: Επιστρέφουν οι όρθιοι στη διασκέδαση από το Σάββατο- Τι ισχύει για εκδρομές, τηλεργασία Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Το επόμενο βήμα στη χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό γίνεται το Σάββατο, με αλλαγές στην διασκέδαση, τις σχολικές εκδρομές, την τηλεργασία και τα γήπεδα. 

Η επιτροπή των ειδικών έκανε δεκτό το αίτημα της κυβέρνησης και εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης των όρθιων στη διασκέδαση. Αλλαγή που θα τεθεί σε εφαρμογή από το Σάββατο. 

Παράλληλα, θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται σχολικές εκδρομές και αυξάνεται η πληρότητα στα γήπεδα στο 50%. Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της τηλεργασίας, το ποσοστό διαμορφώνεται στο 20% τόσο στον ιδιωτικό όσο και τον δημόσιο τομέα. 

Στη σημερινή συνεδρίαση η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει επιμέρους ζητήματα, δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ οι λεπτομέρειες για τα μέτρα του κορωνοϊού θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση κοινή υπουργική απόφαση. 

Τι θα ισχύει για τις σχολικές εκδρομές 

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τι θα ισχύει για τις σχολικές εκδρομές. 

Από την ημερομηνία έκδοσης της ΚΥΑ επιτρέπεται εκ νέου η διεξαγωγή ημερήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών, διδακτικών και εκπαιδευτικών επισκέψεων και σχολικών περιπάτων που ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας. 

Επίσης, από την 1η Μαρτίου θα μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε σχολική εκδρομή ή επίσκεψη που περιλαμβάνει διανυκτέρευση. 

Οι μαθητές και συνοδοί εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στις πολυήμερες εκδρομές- εμβολιασμένοι ή μη- θα πρέπει να πραγματοποιούν rapid test 48 ώρες πριν από την αναχώρηση. Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ κορωνοϊού της εβδομάδας- self ή rapid test ανάλογα με την περίπτωση- από όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. 
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ