H οργάνωση αναρχικών vegan «Πασχαλινα Σφυριά» επιτέθηκε σε κρεοπωλείο στα Εξάρχεια

H οργάνωση αναρχικών vegan «Πασχαλινα Σφυριά» επιτέθηκε σε κρεοπωλείο στα Εξάρχεια Facebook Twitter
10

Η οργάνωση vegan - αναρχικών «Πασχαλινά Σφυριά» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με σφυριά σε κρεοπωλείο των Εξαρχείων. Η επίθεση στο κρεοπωλείο, στο νούμερο 91 της οδού Καλλιδρομίου, έγινε τα ξημερώματα της προηγούμενης Πέμπτης. 

Άγνωστοι έσπασαν την βιτρίνα του καταστήματος και τράπηκαν σε φυγή, με τους δράστες να ισχυρίζονται στην ανακοίνωσή τους, πως επιτέθηκαν στο συγκεκριμένο κρεοπωλείο, επειδή η ιδιοκτήτριά του «έχει εκφραστεί στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές με απέχθεια προς το βιγκανισμό». 

Παράλληλα την εγκαλούν πως πρόσφατα εξέφρασε και την αγανάκτηση της για όσα άτομα επιλέγουν να συγκρουστούν με αστυνομικούς στην περιοχή.

«Όμως για εμάς καμία ιδιαιτερότητα σαν αυτές που έχει το συγκεκριμένο κρεοπωλείο δεν μας είναι απαραίτητη για να το χτυπήσουμε. Η ύπαρξη και μόνο ενός μαγαζιού που εμπορεύεται σφαγιασμένα πτώματα μας αρκεί. Τέτοιες ιδιαιτερότητες απλώς κάνουν πιο γλυκιά τη μανία μας», προσθέτουν χαρακτηριστικά. 

Τα «Πασχαλινα Σφυριά» ανάρτησαν την ανάληψη ευθύνης σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου περιγράφοντας με σχεδόν λογοτεχνικό ύφος την επίθεση.

«Ορμητικά βήματα κατευθύνονται με οργή πάνω στη βιτρίνα της αντικειμενοποίησης. Τη διαλύουν. Φωνές αγανακτισμένου μικροαστού ακούγονται. Η ησυχία του διαταράχθηκε. Τα νεκρά κομμάτια των σωμάτων που πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας κάτω από το σπίτι του, απόψε δεν έκαναν ησυχία. Δεν σεβάστηκαν τον ύπνο του. Την ηρεμία του. Τους κανονικούς ρυθμούς της ζωής του. Τον έβγαλαν εκτός εαυτού», γράφουν μεταξύ άλλων οι vegan - αναρχικοί. 

H οργάνωση αναρχικών vegan «Πασχαλινα Σφυριά» επιτέθηκε σε κρεοπωλείο στα Εξάρχεια Facebook Twitter

Οι δράστες, απειλούν πως σύντομα θα επιτεθούν και σε άλλα κρεοπωλεία «μέρες που είναι»: «Για εσάς που αναρωτιέστε από τον καναπέ γιατί χτυπήσαμε το συγκεκριμένο και όχι κάποιο μεγάλο κρεοπωλείο, γιατί το κάναμε στα Εξάρχεια και όχι κάπου παραέξω, σας προτείνουμε να κρατηθείτε και να κάνετε λίγη υπομονή. Θα έρθουμε και στη γειτονιά σας».

Ολόκληρο το κείμενο:

«Πέμπτη 18/04, 3:00 τα ξημερώματα. Ορμητικά βήματα κατευθύνονται με οργή πάνω στη βιτρίνα της αντικειμενοποίησης. Τη διαλύουν. Φωνές αγανακτισμένου μικροαστού ακούγονται. Η ησυχία του διαταράχθηκε. Τα νεκρά κομμάτια των σωμάτων που πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας κάτω από το σπίτι του, απόψε δεν έκαναν ησυχία. Δεν σεβάστηκαν τον ύπνο του. Την ηρεμία του. Τους κανονικούς ρυθμούς της ζωής του. Τον έβγαλαν εκτός εαυτού.

»Ο θόρυβος αυτός δεν ήταν τα μουγκρητά των ίδιων των θυμάτων. Οι σφαγές τους γίνονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τον μικρόκοσμό του. Δεν τις ακούει. Δεν θέλει να τις ακούει. Το μόνο που θέλει είναι η ησυχία του και τα πτώματα στο πιάτο του.

»Ο θόρυβος αυτός ήταν οι απολαυστικοί ήχοι της σπασμένης τζαμαρίας τους κρεοπωλείου που βρίσκεται στην οδό Καλλιδρομίου 91 στα Εξάρχεια. Η ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου κρεοπωλείου έχει εκφραστεί στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές με απέχθεια προς το βιγκανισμό.

»Πρόσφατα εξέφρασε και την αγανάκτισή της για όσα άτομα επιλέγουν να συγκρουστούν με τους μπάτσους στην περιοχή. Όμως για εμάς καμία ιδιαιτερότητα σαν αυτές που έχει το συγκεκριμένο κρεοπωλείο δεν μας είναι απαραίτητη για να το χτυπήσουμε. Η ύπαρξη και μόνο ενός μαγαζιού που εμπορεύεται σφαγιασμένα πτώματα μας αρκεί. Τέτοιες ιδιαιτερότητες απλώς κάνουν πιο γλυκιά τη μανία μας.

»Έχουμε ήδη απαλλοτριώσει βίγκαν ποπ κορν και αναμένουμε την έκφραση των ανθρωποκεντρικών αντανακλαστικών σας, συντρόφια. Αναμένουμε εκείνα τα μάτσο αγοράκια που "αν μας πετυχαίνανε πουθενά θα μας ρίχνανε ένα χέρι ξύλο" αλλά και τον υπόλοιπο συρφετό αναρχοπατέρων και αναρχομητέρων που αισθάνονται πως έχει μεγαλύτερη αξία η μπίζνα ενός μικροαφεντικού ή το μεροκάματο ενός εργαζόμενου από την ίδια την ελευθερία, την ζωή και την ύπαρξη ενός άγρια καταπιεσμένου αισθανόμενου ζώου.

»Αυτή τη φορά ίσως να μην έχετε να μας πείτε για τον αλληλέγγυο κρεοπώλη που δίνει τσάμπα κρεατάκι στους φτωχούς. Δεν έχει καμία σημασία. Θα βγάλετε πάλι το ρεφορμιστικό σας πρόσωπο και θα μας μιλήσετε για προτεραιότητες του αγώνα.

»ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ. Αν μας ενδιέφεραν τέτοιου είδους αναλύσεις θα κατεβαίναμε στις εκλογές. Μη ανθρώπινα ζώα βρίσκονται κατά δισεκατομμύρια μέσα σε φυλακές-εκτροφεία-σφαγεία και ανάλογα το χρονικό στάδιο της ζωής τους, βιώνουν διάφορες μορφές φρίκης. Αυτή η φρίκη διακόπτεται με το βίαιο σταμάτημα της ζωής τους. Την όλη διαδικασία παραγωγής πτωμάτων χρηματοδοτούν τα κρεοπωλεία -μικρά ή μεγάλα- τα οποία με τη σειρά τους χρηματοδοτούν οι πελάτες πτωματοφάγοι. Αυτή η πραγματικότητα μας είναι αρκετή. Το αξιακό μας σύστημα βρίσκεται μίλια μακριά από αυτό όσων δεν τους αρκεί το παραπάνω για να θεωρήσουν στόχο κάτι τέτοιο.

»Κάθε οικονομικό εμπόδιο που μπαίνει στην όλη διαδικασία παραγωγής, ονομάζεται σαμποτάζ. Το σαμποτάζ είναι ένα από τα μέσα που θεωρούμε πολύ χρήσιμα και σκοπεύουμε να το αναπτύξουμε περισσότερο. Η σπασμένη τζαμαρία είναι απλά η προπόνησή μας.

»Για εσάς που αναρωτιέστε από τον καναπέ γιατί χτυπήσαμε το συγκεκριμένο και όχι κάποιο μεγάλο κρεοπωλείο, γιατί το κάναμε στα Εξάρχεια και όχι κάπου παραέξω, σας προτείνουμε να κρατηθείτε και να κάνετε λίγη υπομονή. Θα έρθουμε και στη γειτονιά σας. Όσο για το αν είναι μικρό ή μεγάλο, ο στόχος παραμένει σε κάθε περίπτωση. Όπως θα τσακίζαμε έναν βιαστή ακόμα και αν ήταν φτωχός ή ένα φασίστα που δρα ενεργά στους δρόμους ακόμα και αν ήταν φτωχός, έτσι κάθε είδους πτωματοπωλεία ονειρευόμαστε να τα βλέπουμε διαλυμένα.

»Γιατί για εμάς, συντρόφια, δεν υπάρχει μερική απελευθέρωση. Η απελευθέρωση θα είναι ολική και μόνο ως τέτοια μπορεί να νοηθεί. Θα τα ξαναπούμε.. Μέρες που είναι.. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΖΩΑ ΣΦΥΡΙΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ. ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΣΤ' ΑΦΕΝΤΙΚΑ. Πασχαλινα Σφυριά»

Ελλάδα
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
"Αυτή τη φορά ίσως να μην έχετε να μας πείτε για τον αλληλέγγυο κρεοπώλη που δίνει τσάμπα κρεατάκι στους φτωχούς"Όταν ευθαρσώς λες πως χέστηκες για τους φτωχούς, όταν μάλλον έχεις πετάξει και τον ταξισμο απ' το παραθύρι...μάλλον έχεις πάθει μονοθεματικό OCD και λες, λες, λες όχι για να "προσελκύσεις" κανέναν (μάλλον ούτε με τ' αντερά τους δεν κάνουν χωριό αυτού του τύπου εσωστρεφείς γκρούπες, γι' αυτό και σκατοτρώγονται μεταξύτονε και δεν εννοώ μόνο τους αναρχοβέγκαν) αλλά για εσωτερική κατανάλωση. Αυτή η ανακοίνωση, είναι μάλλον φτιαγμένη από "νεοφώτιστα" παιδάκια για "νεοφώτιστα" παιδάκια, που έχουν πολλά θέματα ζωής και διαβιώσεως λυμένα.
Ποιος ήταν εδώ στα σχόλια που έλεγε πως οι vegan δεν ενοχλούν κανέναν με το να διαδηλώνουν συνεχώς προσβάλλοντας όσους τρώνε κρέας; Ε ήταν θέμα χρόνου να αρχίσουν κι αυτά. Διότι στην Ελλάδα του σήμερα, το χειρότερο που μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι συμβαίνει, είναι η κατανάλωση κρέατος.
Ίσως και να ήμουν εγώ.Βέβαια το να κάνεις διαδήλωση, να είσαι με κάποιον παραβάν να ενημερώσεις κόσμο ακόμα και να φτιάχνεις ομοίωμα σουβλιστου σκύλου απέχει από το να πας να σπάσεις τζαμαρίες κλπ.Το ότι ήταν (αν ήταν) βιγκαν δεν σημαίνει ότι όλοι οι βιγκαν (που διαδηλώνουν) είναι το ίδιο κόπανοι.
Έχεις την εντύπωση πως αυτοί είναι απλώς Vegan;;..Ε δεν είναι (άλλο τι δηλώνουν), ούτε τους αντιπροσωπεύουν. Κάποιοι ανόητοι είναι (για να μη γράψω τίποτα άλλο...), που νομίζουν πως είναι αναρχικοί ή με την χρήση του συμπληρωματικού όρου «αναρχία» κάνουν ό,τι κάνουν.Οι ίδιοι ακριβώς μπορούν να είναι οτιδήποτε ή οι οποιοιδήποτε. «Αναρχικοί» οπαδοί μίας ομάδας ή μιας θρησκευτικής αίρεσης. Ας πούμε, αγανακτισμένοι ποδηλάτες που τις νύχτες ξεφουσκώνουν λάστιχα αυτοκινήτων και σπάνε συνεργεία ή φαλακροί που επιτίθενται σε κομμωτήρια, απλώς δηλώνοντας ότι -και καλά- είναι αναρχικοί...!Τι να λέμε τώρα;;...

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ