«Ήμουν δύο μήνες διασωληνωμένος», αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος αντιμετώπισε μια σειρά επιπλοκών του κορωνοϊού, που επιβάρυναν την κατάσταση της υγείας του.

 

«Είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσεις από μια τέτοια διαδικασία και από τη μακρόχρονη παραμονή στον αναπνευστήρα και στη ΜΕΘ. Μεγάλη ζημιά στην υγεία μου ήταν η μυοπάθεια και η μεγάλη απώλεια κιλών. Έχασα 42 κιλά», ανέφερε ο κ. Γρηγοράκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA προσθέτοντας πως λόγω αυτής της τεράστιας απώλειας κιλών δεν μπορούσε να κουνήσει τα χέρια και τα πόδια του.

 

«Μετά από τη νοσηλεία μου στη ΜΕΘ, πήγα σε κέντρο αποκατάστασης. Είναι μια τρομακτική εμπειρία». Ο πρώην υπουργός περιγράφοντας το πώς κόλλησε τον ιό, ανέφερε ότι παρά τις προφυλάξεις που έπαιρνε, δεν κατάφερε να γλυτώσει.

 

«Μπήκα σε καραντίνα. Μετά από 7 μέρες νόσησα βαριά, παρουσίασα πυρετό και διάφορα άλλα συμπτώματα». Ο κ. Γρηγοράκος είναι πλέον καλά στην υγεία του και σημειώνει ότι «δεν πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία στον ιό να καθορίζει τη ζωή μας, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αντιμετωπίσουμε τον ιό».

 

Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και να εμπιστευτούν την επιστήμη. 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr