Γώγος για κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6: Δεν δικαιολογούνται τόσα πολλά ψευδώς θετικά τεστ

Γώγος για κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6: Δεν δικαιολογούνται τόσα πολλά ψευδώς θετικά τεστ Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
0

Στα τεστ που πραγματοποιήθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο MEIN SCHIFF 6 αναφέρθηκε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος

«Δεν ξέρω τι είδους τεστ έγιναν. Άκουσα ότι ήταν οριακά θετικά και προφανώς κάποιο λάθος έχει γίνει», ανέφερε αρχικά στο MEGA ο Χαράλαμπος Γώγος σχετικά με τα τεστ στο κρουαζιερόπλοιο το οποίο χθες κατέπλευσε από την Μήλο στον Πειραιά.

«Το θέμα του testing είναι σημαντικό για τη συγκεκριμένη νόσο και όντως υπάρχουν κάποια προβλήματα. Το μοριακό τεστ παραμένει το πιο αξιόπιστο από όλα», είπε ο κ. Γώγος.  

Στη συνέχεια ο καθηγητής εξήγησε πως κάποιο τεστ μπορεί να δώσει ψευδές αποτέλεσμα: «στα μοριακά τεστ μπορεί να υπάρχει κάποια εξωγενής εστία από το ίδιο το εργαστήριο. Αν υπάρχει κάποιο κομμάτι ιού στο εργαστήριο μπορεί να περάσει στο σύστημα και να βρεθούν μερικά θετικά δείγματα». 

«Και ψευδώς θετικά μπορούν να υπάρξουν σε μερικές περιπτώσεις αν και αυτά είναι πολύ λιγότερα. Δεν δικαιολογούνται τόσα πολλά ψευδώς θετικά τεστ», σημείωσε ο Χαράλαμπος Γώγος. 

«Πρέπει να πέσουν οι αριθμοί των κρουσμάτων»


Σταθερή παραμένει η κατάσταση με τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική, όπως ανέφερε ο καθηγητής, ωστόσο, τα νούμερα είναι υψηλά ώστε να πούμε ότι μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι.

«Σταθεροποίηση σε τέτοια νούμερα ψηλά δεν είναι ικανοποιητική. Πρέπει να πέσουνε οι αριθμοί, πρέπει να ελαττωθεί ο αριθμός των θετικών τεστ σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των τεστ. Αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί αν γίνονται πολλά τεστ πρέπει να δούμε να εκατοστιαίο ποσοστό των θετικών» ανέφερε.

 

 

Έχει σταθεροποιηθεί κάπως ο αριθμός των νοσηλευομένων και των νοσούντων σε μονάδες, παραμένει όμως αρκετά υψηλός. «Τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν, η συμμόρφωση πρέπει να 'ναι 100% αυτή τη στιγμή. Είναι μια επικίνδυνη περίοδος τώρα, είναι λίγο πριν μπούμε στη χειμερινή περίοδο που θα κλειστούμε μέσα σε κλειστούς χώρους. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος με αυτή τη διασπορά» τονίζει.

 

Με πληροφορίες από MEGA

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ