Γώγος: Έξυπνη λύση η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το σαββατοκύριακο

Γώγος: Έξυπνη λύση η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το σαββατοκύριακο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το σαββατοκύριακο και στην Αττική είναι μια «έξυπνη λύση», δήλωσε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, μέλος της επιτροπής των ειδικών.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να αποφασιστεί η επιβολή και στην Αττική του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00- που ισχύει για τις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές- για το σαββατοκύριακο, ο κ. Γώγος απάντησε στον ΑΝΤ1:

«Είναι μία έξυπνη λύση για να περιοριστεί η κινητικότητα. Μπορεί να το δούμε. Είναι ένα ενδεχόμενο να υπάρξει αυτό. Είναι ένα σχετικά "αθώο" μέτρο που δεν επηρεάζει τα οικονομικά δρώμενα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Γώγος ανέφερε ότι η πολιτεία έχει μπει σε μία διαδικασία προκειμένου το SMS για μετακίνηση να μπορεί να ελεγχθεί και να μην μπορεί να επαναληφθεί. «Είναι επίσης ένα σχετικά ανώδυνο μέτρο και μπορεί να βοηθήσει», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών και τις αποφάσεις για νέα μέτρα, ο καθηγητής υπενθύμισε ότι είναι ήδη αποφασισμένο ότι στις «κόκκινες» περιοχές κλείνουν τα λύκεια και τα καταστήματα λειτουργούν μόνο με click away και click in shop. «Αν μπει στο "κόκκινο" η Θεσσαλονίκη, η Αχαΐα ή κάποια άλλη περιοχή, τότε αυτόματα κλείνουν τα Λύκεια», συμπλήρωσε.

Αυτό που θα συζητηθεί στην επιτροπή, συμπλήρωσε, είναι αν χρειάζονται κάποια επιπλέον μέτρα για τις περιοχές που είναι στο «κόκκινο» αλλά κρίνεται ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι χειρότερα. «Αν υπάρχει πρόβλημα, τότε πιθανότατα θα έχουμε κάποια επιπλέον μέτρα στις συγκεκριμένες "κόκκινες" περιοχές», τόνισε.

«Αν σε κάποια περιοχή, ας πούμε στην Αχαΐα ή στο κέντρο της Αθήνας ή οπουδήποτε αλλού, έχουμε έναν διπλασιασμό κρουσμάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα, τότε εκεί πιθανώς να χρειαστεί να πάρουμε κάποια επιπλέον μέτρα τα οποία θα φροντίσουμε να ανακόψουν αυτή τη δυναμική. Δηλαδή να μείνουμε σε ένα κόκκινο αλλά να μην υπάρχει αυτή η αυξητική τάση», εξήγησε.

Όταν ρωτήθηκε για τα σχολεία, υπογράμμισε ότι τα δεδομένα παγκοσμίως δείχνουν ότι αυτά δεν «οδηγούν» την επιδημία, αλλά την ακολουθούν. «Δηλαδή δεν είναι αυτά που δημιουργούν μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, αλλά αν υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα, είναι πολύ πιθανό και τα παιδιά να μεταδώσουν τη νόσο από την κοινότητα», εξήγησε.

Οι ειδικοί θα δουν την ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων και το πόσο επηρεάζει το άνοιγμα των σχολείων, σημείωσε. «Η προσπάθειά μας είναι να συνεχίσουν να λειτουργούν τα σχολεία, αλλά αν χρειαστεί για κάποιες περιοχές, θα το δούμε και αυτό», πρόσθεσε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM