Γιωτόπουλος: «Απεργία πείνας αν παραμείνω στον Δομοκό»

Γιωτόπουλος: «Απεργία πείνας αν παραμείνω στον Δομοκό» Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
1

Απεργία πείνας "τπόσχεται" να πραγματοποιήσει ο καταδικασμένος για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, εάν μέχρι την Παρασκευή δεν πραγματοποιηθεί η εγκεκριμένη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό.

 

Σε επιστολή του στο «Έθνος», υποστηρίζει ότι τα τελευταία χρόνια έχει δεχτεί 10 βίαιες επιθέσεις επειδή ήταν ο μόνος που είχε καταγγείλει τη δίκη της τρομοκρατικής οργάνωσης το 2004.

Η επιστολή του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου

«Εάν μέχρι την Παρασκευή 14 Αυγούστου δεν με έχουν μεταφέρει στις φυλακές Κορυδαλλού και στη θέση Β του παραρτήματος όπου βρισκόμουνα πριν με φέρουν στον Δομοκό, και όπου υπάρχει απόλυτη ασφάλεια, αρχίζω απεργία πείνας από την επομένη, Σάββατο 15 Αυγούστου. Με ένα και μόνο αίτημα: να μεταφερθώ εκεί. Καταφεύγω σ' αυτό το ύστατο μέσο, αφού δεν έχω πια άλλη επιλογή.

Εδώ και τέσσερις περίπου μήνες που καταργήθηκε η φυλακή Γ τύπου το υπουργείο με εμπαίζει. Από τις 25 Μαΐου αρνούμαι να μπω στο κελί μου το μεσημέρι ως πράξη αντίστασης στη μη εφαρμογή του νόμου. Παρότι έχω κάνει αίτηση μεταγωγής στον Κορυδαλλό, στις 14 Μαΐου, που έχει εγκριθεί. Παρότι μου υποσχέθηκαν ότι θα με μεταφέρουν αμέσως μετά τη μεταγωγή του Τζωρτζάτου στις 30 Ιούνη. Συνεχίζουν να με κρατούν στη φυλακή Δομοκού όπου δεν υπάρχει καμία ασφάλεια. Και όπου καθημερινά έρχονται στην πτέρυγα άγνωστοι κρατούμενοι από άλλες φυλακές.

Από το 2004 τόσο ο Τζωρτζάτος όσο και εγώ έχουμε δεχτεί μέσα στη φυλακή πάνω από 10 βίαιες επιθέσεις από κρατούμενους, τους οποίους καθοδηγούν πάντα οι ίδιοι κύκλοι. Επιδιώκοντας να μας φιμώσουν να μας κλείσουν το στόμα. Γιατί είμαστε οι μόνοι που αμφισβητήσαμε και καταγγείλαμε τη Δίκη. Που αποκαλύψαμε ότι δεν ήταν δίκαιη, ότι η απόφαση ήταν υπαγορευμένη, ειλημμένη ανεξάρτητα από την ακροαματική διαδικασία. Φαίνεται όμως ότι δεν τους φτάνει η άδικη καταδίκη μας και η πολύχρονη φυλάκισή μας, τώρα επιχειρούν και να μας εξοντώσουν, να μας εξαφανίσουν.

Ρωτάω και ζητάω επίσημη απάντηση. Πώς είναι δυνατόν οι πέντε τελευταίες κυβερνήσεις, του Καραμανλή, του Παπανδρέου, του Παπαδήμου, και οι δυο του Σαμαρά, να θεωρούν ότι υπάρχει ασφάλεια στη θέση Β όπου βρισκόμασταν από το 2009 μέχρι το 2015 και η σημερινή κυβέρνηση να θεωρεί ότι δεν υπάρχει; Πώς είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι στη θέση Β υπάρχει κίνδυνος να δραπετεύσουμε, ενώ ταυτόχρονα μας υπόσχονται ότι θα μας πάνε στην πτέρυγα της ΚΑΥΦ όπου τα μέτρα είναι χαλαρά και όπου υπάρχει καθεστώς ημι-ελευθερίας; Μας εμπαίζουν; Ή μήπως τους εμπαίζουν;».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: «Δεν είμαι εδώ μόνο ως φίλος και θαυμαστής του, αλλά έχω χρέος προς ένα σπουδαίο Έλληνα»

Ελλάδα / Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: «Δεν είμαι εδώ μόνο ως φίλος και θαυμαστής του, αλλά έχω χρέος προς ένα σπουδαίο Έλληνα»

Ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε στίχους του Διονύση Σαββόπουλο από τον Άγγελο - Εξάγγελο, «γιατί αποτελούν ευθύ και δημόσιο λόγο. Πετυχαίνουν να ενώσουν τον ευαίσθητο χώρο της τέχνης με τον πραγματισμό της πολιτικής»
LIFO NEWSROOM
Συγκίνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία Σαββόπουλου: «Θα σου την προσέχουμε την Άσπα, να είσαι ήσυχος»

Ελλάδα / Συγκίνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία Σαββόπουλου: «Θα σου την προσέχουμε την Άσπα, να είσαι ήσυχος»

«Ίσως οι αφηγήσεις των πρώτων και νεανικών μας χρόνων που προλάβαμε να μοιραστούμε και σε έκαναν να με αποκαλείς την "καινούργια μου παιδική φίλη"», είπε η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας στην κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζονται οι κατηγορίες για τον «λογιστή» - Καίριος ο ρόλος του λέει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Ελλάδα / ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζονται οι κατηγορίες για τον «λογιστή» - Καίριος ο ρόλος του λέει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αναβαθμίζει τις κατηγορίες κατά του λογιστή της εγκληματικής οργάνωσης για τις παράνομες επιδοτήσεις – Στοιχεία πολυτελείας, ακριβά ταξίδια και απολογίες για 12 ακόμα κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Κορωπί: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 40χρονη - Χτυπήματα φέρει και ο 4χρονος γιος

Ελλάδα / Κορωπί: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 40χρονη - Χτυπήματα φέρει και ο 4χρονος γιος

Ενώπιον του Εισαγγελέα, ο δράστης του εγκλήματος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο - Η γυναίκα, πολύ σοβαρά τραυματισμένη, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός»
LIFO NEWSROOM