Γιώργος Τράγκας: Αποποιείται την κληρονομια ο γιος του, Φρέντυ, και δεν θέλει ούτε ευρώ

Γιώργος Τράγκας: Αποποιείται την κληρονομια ο γιος του, Φρέντυ, και δεν θέλει ούτε ευρώ Facebook Twitter
0

Αποποιείται την μυθική κληρονομιά του ο Φρέντυ Τράγκας όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Θέμης Σοφός.

Όπως σημειώνει ο συνήγορός του Φρέντυ Τράγκα, «η παντελής έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στη λήψη της οριστικής απόφασης περί αποποίησης της επαχθείσης κληρονομίας.»

Ο γιος του δημοσιογράφου δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση των πάσης φύσεως ελεγκτικών Αρχών.

Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, που εκτιμάται στα 100 εκατομμύρια ευρώ, έχει δεσμευτεί. Στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα, Χρήστου Μπαρδάκα, βρίσκεται το 60σέλιδο πόρισμα τής Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

H περιουσία του Γιώργου Τράγκα περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε τραπεζικές θυρίδες στο Μονακό, ράβδους χρυσού και αυτοκίνητα.  Σε ό,τι αφορά στα ακίνητα, τα δύο είναι στη Μύκονο, δύο στην Πολιτεία, τέσσερα στο Μονακό και από ένα στο Παρίσι και στο Σεν Τροπέ. Επίσης, σε αυτά περιλαμβάνονται διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, το Μπέβερλι Χιλς, το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι και στο Μανχάταν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Βήμα, στο πόρισμα περιέχονται ενδεικτικά στοιχεία για πιθανή «εκβίαση» τουλάχιστον 40-50 επιχειρηματιών που πιθανολογείται ότι παρέδιδαν στον αποθανόντα δημοσιογράφο μεγάλα ποσά. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κυρίου Σοφού

Ο εντολέας μας κ. Ευθύμιος – Φρειδερίκος Τράγκας του Γεωργίου ανακοινώνει ότι δεν επιθυμεί την επαγωγή της κληρονομιαίας περιουσίας σε αυτόν και αποποιείται νομίμως κάθε περιουσιακό στοιχείο, που περιέρχεται σε αυτόν εκ της διαθήκης του εκλιπόντος αγαπημένου πατέρα του Γιώργου Τράγκα, είτε στην Ελλάδα είτε σε οποιοδήποτε άλλο κράτος.

Η παντελής έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στη λήψη της οριστικής απόφασης περί αποποίησης της επαχθείσης κληρονομίας. Δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση των πάσης φύσεως ελεγκτικών Αρχών. Στη μνήμη του πατέρα του ο εντολέας μας κατέθεσε χθες 6 Ιουνίου 2022, ένα συμβολικό χρηματικό ποσόν υπέρ της Ελληνικής Εταιρείας Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ).

Αθήνα, την 7 Ιουνίου 2022 Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

Θέμης Σοφός, Δ.Ν. – Δικηγόρος

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ