Γιατροί Χωρίς Σύνορα για Μόρια: Eξωφρενικό να μετράμε τρεις θανάτους μέσα σε μία εβδομάδα

Γιατροί Χωρίς Σύνορα για Μόρια: Eξωφρενικό να μετράμε τρεις θανάτους μέσα σε μία εβδομάδα Facebook Twitter
0

"Είναι εξωφρενικό να μετράμε τρεις θανάτους μέσα σε μία εβδομάδα", αναφέρουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης για τους πρόσφατους θανάτους στον καταυλισμό της Μόριας.

Εδώ και μήνες, η διεθνής ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση είχε κρούσει των κώδωνα του κινδύνου, παροτρύνοντας τις ελληνικές Αρχές να προετοιμάσουν κατάλληλα τους προσφυγικούς καταυλισμούς ενόψει του χειμώνα και να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο σε όλη τη χώρα, αναφέρουν οι Γιατροί χωρίς Σύνορα και υπογραμμίζουν πως νωρίτερα αυτόν το μήνα, και κατόπιν μεγάλων καθυστερήσεων, τέθηκαν σε εφαρμογή ανεπαρκή μέτρα έκτακτης ανάγκης στη Μόρια, τα οποία περιλάμβαναν την κάλυψη των νάιλον σκηνών με πλαστικά καλύμματα και τον ψεκασμό στο εσωτερικό των σκηνών με μονωτικό αφρό.

«Το να αναγκάζεις χιλιάδες ανθρώπους να αγωνίζονται να επιβιώσουν σε εξωτερικούς χώρους χωρίς θέρμανση και κατάλληλη στέγαση και προστασία δεν ήταν ποτέ επιλογή. Είναι καιρός οι ελληνικές Αρχές και οι Ευρωπαίοι ηγέτες να σταματήσουν να υπερασπίζονται τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας σε βάρος των ανθρώπινων ζωών», επισημαίνει η Εμιλί Ρουβρό, επικεφαλής της αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα, στην ανακοίνωση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ: Εργαζόμενοι και ασθενείς με εγκαύματα από ακτινοβολία UV σε χειρουργείο

Ελλάδα / Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ: Εργαζόμενοι και ασθενείς με εγκαύματα από ακτινοβολία UV σε χειρουργείο

Αρκετοί εργαζόμενοι εμφάνισαν συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, ζαλάδες και άλλες παρενέργειες, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία τόσο του προσωπικού όσο και των ασθενών
LIFO NEWSROOM
Μετς: Βίντεο από την στιγμή που ΙΧ στο οποίο βρέθηκε σορός άνδρα τυλίγεται στις φλόγες

Ελλάδα / Μετς: Βίντεο από την στιγμή που το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκε σορός άνδρα τυλίγεται στις φλόγες

ο όχημα, το οποίο έφερε ξένες πινακίδες, φέρεται να ήταν σταθμευμένο για αρκετό καιρό στο σημείο, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής
LIFO NEWSROOM
Κτηματολογικά γραφεία: Σε αργία οι υπάλληλοι του Κτηματολογίου που εμπλέκονται στο κύκλωμα

Ελλάδα / Κτηματολογικά γραφεία: Σε αργία οι υπάλληλοι του Κτηματολογίου που εμπλέκονται στο κύκλωμα

Με αντάλλαγμα χρηματικά ποσά, το κύκλωμα προχωρούσε στην κατά προτεραιότητα διεκπεραίωση αιτημάτων έκδοσης εγγράφων και πιστοποιητικών σε Κτηματολογικά Γραφεία
LIFO NEWSROOM