Γιατροί Χωρίς Σύνορα για Μόρια: Eξωφρενικό να μετράμε τρεις θανάτους μέσα σε μία εβδομάδα

Γιατροί Χωρίς Σύνορα για Μόρια: Eξωφρενικό να μετράμε τρεις θανάτους μέσα σε μία εβδομάδα Facebook Twitter
0

"Είναι εξωφρενικό να μετράμε τρεις θανάτους μέσα σε μία εβδομάδα", αναφέρουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης για τους πρόσφατους θανάτους στον καταυλισμό της Μόριας.

Εδώ και μήνες, η διεθνής ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση είχε κρούσει των κώδωνα του κινδύνου, παροτρύνοντας τις ελληνικές Αρχές να προετοιμάσουν κατάλληλα τους προσφυγικούς καταυλισμούς ενόψει του χειμώνα και να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο σε όλη τη χώρα, αναφέρουν οι Γιατροί χωρίς Σύνορα και υπογραμμίζουν πως νωρίτερα αυτόν το μήνα, και κατόπιν μεγάλων καθυστερήσεων, τέθηκαν σε εφαρμογή ανεπαρκή μέτρα έκτακτης ανάγκης στη Μόρια, τα οποία περιλάμβαναν την κάλυψη των νάιλον σκηνών με πλαστικά καλύμματα και τον ψεκασμό στο εσωτερικό των σκηνών με μονωτικό αφρό.

«Το να αναγκάζεις χιλιάδες ανθρώπους να αγωνίζονται να επιβιώσουν σε εξωτερικούς χώρους χωρίς θέρμανση και κατάλληλη στέγαση και προστασία δεν ήταν ποτέ επιλογή. Είναι καιρός οι ελληνικές Αρχές και οι Ευρωπαίοι ηγέτες να σταματήσουν να υπερασπίζονται τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας σε βάρος των ανθρώπινων ζωών», επισημαίνει η Εμιλί Ρουβρό, επικεφαλής της αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα, στην ανακοίνωση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΙΚΑΛΑ ΦΩΤΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΙΤΙΑ

Ελλάδα / Πώς έγινε η έκρηξη στη Βιολάντα: Το πιο πιθανό σενάριο για τα αίτια - Γιατί ψάχνουν τους σωλήνες παροχής αερίου

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού αναζητά τα ακριβή αίτια, ενώ στο «μικροσκόπιο» βρίσκεται η ακαριαία ανάφλεξη που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας
THE LIFO TEAM
ΤΡΙΚΑΛΑ ΦΩΤΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ελλάδα / Έκρηξη στη Βιολάντα: Νέα ανακοίνωση για τις οικογένειες των θυμάτων - «Εφαρμόζουμε αυστηρά πρωτόκολλα»

Πρόκειται για την τρίτη ανακοίνωσή της, ενημερώνοντας για τα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων, πέραν των νόμιμων αποζημιώσεων που θα λάβουν
THE LIFO TEAM