Γιάννης Λαγός: Το παρασκήνιο της σύλληψης - Πώς επιχειρεί να «μπλοκάρει» την έκδοση

Γιάννης Λαγός: Το παρασκήνιο της σύλληψης - Πώς επιχειρεί να «μπλοκάρει» την έκδοση Facebook Twitter
0

Σε 24ωρη βάση παρακολουθούσαν οι βελγικές αρχές τις τελευταίες τρεις ημέρες, τον Γιάννη Λαγό, που συνελήφθη στις Βρυξέλλες.

Ο ευρωβουλευτής συνελήφθη έξι μήνες μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 13 ετών για τη δράση του στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Μετά την άρση της ασυλίας του από την ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την έκδοσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι ελληνικές αρχές είχαν επικοινωνήσει από το περασμένο Σάββατο με την βελγική αστυνομία και με την Interpol, προκειμένου να βρίσκονται σε εγρήγορση για τη σύλληψή του καθώς φέρεται να αναζητούσε διόδους διαφυγής προς τη Νορβηγία όπου και ενδεχομένως θα ζητούσε πολιτικό άσυλο


 

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επικοινώνησε με τους ομολόγους του σε Νορβηγία, Δανία και Βέλγιο και στη συνέχεια δόθηκαν εντολές στα βελγικά στελέχη στα σύνορα και το αεροδρόμιο, εάν τον εντοπίσουν να ενημερώσουν αμέσως τις αρμόδιες αρχές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ότι ο Γιάννης Λαγός θα επιχειρήσει να «μπλοκάρει» την έκδοσή του στην Ελλάδα προσφεύγοντας στη βελγική Δικαιοσύνη.

Εκτιμάται ότι για να εκδοθεί η απόφαση του βελγικού δικαστηρίου θα χρειαστούν δύο έως τρεις μήνες, ενώ ο Λαγός έχει το δικαίωμα να προσφύγει και σε δεύτερο βαθμό.

Εκτός από την έκδοσή του, το βελγικό δικαστήριο θα κρίνει εάν θα βρίσκεται υπό κράτηση ή σε κατ’ οίκον περιορισμό έως ότου βγει η απόφαση.

Σε περίπτωση που ο ίδιος θα συναινούσε να εκδοθεί στη χώρα μας, σενάριο που δεν θεωρείται πιθανό, τότε η διαδικασία θα ήταν ταχύτατη και θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα σε 48 ώρες.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ