LIVE!

Γιαννάκος: Διασωληνωμένοι πεθαίνουν πριν προλάβουν να βρουν κρεβάτι σε ΜΕΘ

Γιαννάκος: Διασωληνωμένοι πεθαίνουν πριν προλάβουν να βρουν κρεβάτι σε ΜΕΘ Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Σε νέα καταγγελία για περιπτώσεις διασωληνωμένων με κορωνοϊό εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο πρόεδρος των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία αναρωτιέται: «Διασωληνωμένοι πεθαίνουν πριν προλάβουν να βρουν κρεβάτι σε ΜΕΘ. Αυτό είναι ποινικό αδίκημα προς διερεύνηση ή όχι;».

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, «με βάσει το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Υγείας λειτουργούν 691 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού. Εντός των ΜΕΘ βρίσκονται 614 ασθενείς διασωληνωμένοι και μη. Το σύνολο των διασωληνωμένων είναι 688 αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 80 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονται εκτός ΜΕΘ».

Ο ίδιος αναφέρει ότι «πολλοί εκ των διασωληνωμένων ασθενών δεν είναι επιλέξιμοι ασθενείς για ΜΕΘ γι' αυτό έρχεται και παρέρχεται η σειρά τους. Βρίσκονται στη λίστα του ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ και αναμένουν τη σειρά τους επί πολλές ημέρες και δεν προλαβαίνουν. Χάνουν τη ζωή τους. Όλοι οι διασωληνωμένοι ασθενείς έχουν δικαίωμα να δώσουν τη τελευταία μάχη για τη ζωή από ΜΕΘ».

Παράλληλα, καταγγέλλει πως «υπάρχουν διασωληνωμένοι που βρίσκονται σε κλινικές 10 ημέρες. Υπάρχουν νέοι σε ηλικία ασθενείς που βρίσκονται σε λίστα αναμονής πολλές ημέρες. Υπάρχουν ασθενείς διασωληνωμένοι που χάνουν τη ζωή τους πριν βρουν ΜΕΘ (Σισμανόγλειο, Νίκαια, Ερυθρός κ.ά.)»

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική, παραθέτοντας στοιχεία από νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.

Ενδεικτικά, όπως υποστηρίζει:

  • ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 6 διασωληνωμένοι σε θαλάμους πάνω από δύο ημέρες.
  • ΘΡΙΑΣΙΟ: 3 διασωληνωμένοι σε θαλάμους.
  • ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 8 διασωληνωμένοι σε θαλάμους. Πεθαίνουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή διασωληνωμένοι από 52 ετών έως 67 ετών που είναι από 4 ημέρες εκτός ΜΕΘ έως δέκα ημέρες.
  • ΝΙΚΑΙΑ: 11 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε θαλάμους. Οι περισσότεροι πάνω από 5 ημέρες. Πολλοί χάνουν τη ζωή τους. Αυτό που συμβαίνει στη νοσοκομείο της Νίκαιας είναι απάνθρωπο. Δεν διαθέτουν ΜΕΘ κοροναϊού και δεν μπορούν να διακινήσουν τα διασωληνωμένα περιστατικά. Πως λοιπόν είμαστε μία υγειονομική περιφέρεια;
  • ΤΖΑΝΕΙΟ: 3 διασωληνωμένοι σε θαλάμους 2 ημέρες.
  • ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 2 διασωληνωμένοι σε θαλάμους.
  • ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 5 διασωληνωμένοι στις κλινικές.
Ελλάδα
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του - Το θύμα φέρεται να προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του» - Επιμένει ότι τη χτύπησαν «οι ληστές»

Η μητέρα δύο παιδιών δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή - Η καταγγελία της στο παρελθόν και η μαρτυρία «κλειδί» από την ημέρα του άγριου ξυλοδαρμού της
LIFO NEWSROOM
Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα και την ΕΕ», λέει ο ΕΟΦ

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα ή την ΕΕ, αναφέρει ο ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων μέσω επιστολής του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται εμβόλιο για τη νόσο που έχει προσβάλει χιλιάδες ζώα
LIFO NEWSROOM
Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Ελλάδα / Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Μπορεί να μην έχει διαπιστωθεί ακόμη ότι ο θάνατος της 16χρονης στο Γκάζι προήλθε από κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, το γεγονός και μόνο ότι εντοπίστηκε λιπόθυμη έξω από κλαμπ, σε μια ηλικία που ο νόμος ρητά την προστατεύει, είναι από μόνο του καμπανάκι για μια κοινωνία που κοιτά αλλού
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ