ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρήγαγαν τυρί από μη παστεριωμένο αγελαδινό γάλα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρήγαγαν τυρί από μη παστεριωμένο αγελαδινό γάλα Facebook Twitter
0

Στην παραγωγή τυριού από νωπό- δηλαδή μη παστεριωμένο- αγελαδινό γάλα προχώρησε η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 

Σε άλλες χώρες, η παραγωγή τυριού από νωπό γάλα είναι αρκετά συνηθισμένη και περιλαμβάνει αναγνωρίσιμα προϊόντα, όπως πεκορίνο, ροκφόρ και μπρι. Στην Ελλάδα, παστερίωση του γάλατος για τυροκόμηση ήταν μέχρι πρόσφατα υποχρεωτική, για υγειονομικούς λόγους. Κάτι που δεν επέτρεπε την παραγωγή τυριού από νωπό γάλα. 

Το νέο πλαίσιο, που εισήχθη πρόσφατα, επιτρέπει- υπό συνθήκες- την παραγωγή τυριού από νωπό γάλα. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται κατόπιν απόφασης της αρμόδιας κτηνιατρικής αρχής η παραγωγή τυριών ωρίμανσης τουλάχιστον δύο μηνών από νωπό γάλα, όπως προβλέπει η σχετική υπουργική απόφαση. 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρήγαγαν τυρί από μη παστεριωμένο αγελαδινό γάλα Facebook Twitter

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή χθες παρουσίασε τα αποτελέσματα του έργου Raw Cheese, στο πλαίσιο του οποίου έγινε η παραγωγή τυριού από νωπό γάλα. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, τα πλεονεκτήματα από αυτή τη μέθοδο: 

- Δεν χάνονται τα μοναδικά αρωματικά χαρακτηριστικά που προέρχονται από τη διατροφή των ζώων σε φυσικούς βοσκότοπους.

- Δεν καταστρέφεται η φυσική μικροβιακή χλωρίδα του γάλακτος, η οποία επιδρά στην ωρίμανση του τυριού και στο πλούσιο άρωμά του.

- Δεν καταστρέφονται ορισμένα ένζυμα ή ενεργοποιούνται άλλα

- Δεν αποδομούνται οι πρωτεΐνες του γάλακτος από την δράση της θερμότητας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ
 

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM