Γεράνεια Όρη: Χιλιάδες ζώα κυκλοφορούν ματωμένα - Ψάχνουν τροφή και νερό στα καμένα

Γεράνεια Όρη: Χιλιάδες ζώα κυκλοφορούν ματωμένα - Ψάχνουν τροφή και νερό στα καμένα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI
0

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή του περιβάλλοντος από την πυρκαγιά στα Γεράνεια όρη, που άφησε πίσως της επίσης χιλιάδες τραυματισμένα ζώα να ψάχνουν για τροφή και νερό στα καμένα. 

Η έκταση που πρέπει να καλυφθεί για την περίθαλψη των ζώων τραυματισμένων ζώων στις πυρόπληκτες περιοχές είναι πολύ μεγάλη, αλλά και τα έξοδα τεράστια. Ο δήμος Βριλησσίων ήρθε σε συνεννόηση με το φιλοζωικό σωματείο ΑΝΙΜΑ προκειμένου να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης, όπως γάζες και επίδεσμοι, φυσικοί οροί, οροί ματιών, κρέμες εγκαυμάτων, πετσέτες και σεντόνια, ξηρά τροφή και νερά.

«Η καταστροφή που έχει επέλθει είναι τεράστια. Χιλιάδες ζώα, σκύλοι, ελάφια, αλεπούδες, κυκλοφορούν γδαρμένα, ματωμένα, με εγκαύματα και δεν είναι και εύκολο τώρα να βρουν τροφή και νερό μέσα στα καμένα δάση», λέει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρασκευή Αρσένη-Λάμπρου.

«Στα Γεράνεια όρη, πέρα από το φυσικό περιβάλλον, έχει πληγεί και ο ζωικός κόσμος. Τα τραυματισμένα ζώα πραγματικά βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Τα ζώα δίνουν αγάπη και δεν ζητάνε τίποτα, μόνο φροντίδα», πρόσθεσε. 

Η φωτιά στο Σχίνο «συνέβη στη χειρότερη εποχή, όταν τα μωρά είναι ακόμη στις φωλιές τους, στα κλαριά και στα λαγούμια», εξηγεί η ΑΝΙΜΑ, που μέχρι στιγμής έχει διασώσει μεταξύ άλλων από τα καμμένα, αρκετές χελώνες και «έναν ζαλισμένο από τους καπνούς γλάρο». 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ