Γεωργιάδης: Γιατί δεν μπορούν να μπουν περιορισμοί στα SMS για τις μετακινήσεις

Γεωργιάδης: Γιατί δεν μπορούν να μπουν περιορισμοί στα SMS για τις μετακινήσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Πρέπει να συνηθίσουμε ότι θα «ανοίγουμε και θα κλείνουμε», ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, ξεκαθάρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στα μέτρα για τον κορωνοϊό.

«Λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα, για να προλάβουμε το ολικό lockdown. Αν τα καταφέρουμε, θα είναι μεγάλη επιτυχία, αν δούμε μεγάλο κίνδυνο δεν θα διστάσουμε», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης.

Σε ερώτηση για το υπάρχει σχέδιο για περιορισμούς στα SMS για τις μετακινήσεις, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι δεν μπορούν να «κοπούν» τα μηνύματα στο 13033. «Υπάρχει ζήτημα προσωπικών δεδομένων με το GDPR, δεν το επιτρέπει η οδηγία», δήλωσε, αναφερόμενος στην οδηγία για την προστασία δεδομένων στην ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο, σημείωσε ότι στο 70% της επικράτειας λειτουργεί, ενώ στις «κόκκινες» περιοχές υπάρχει η παράδοση εκτός και εντός (click away και click in shop). «Η αγορά δεν πήγε στο μηδέν το Σάββατο στην Αττική έκανε 50-60% του τζίρου του προηγούμενου Σαββάτου, αλλά χωρίς εικόνα συνωστισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αύξηση των κρουσμάτων είναι διακριτή, αλλά όχι τραγική, επεσήμανε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης. Συμπλήρωσε ότι το ΕΣΥ αντέχει ακόμη, απελευθερώνονται κλίνες σε ΜΕΘ και ότι οι εισαγωγές είναι ελέγξιμες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ