Γεωργία Μπίκα: «Το πόρισμα των Γάλλων εκθέτει τον ιατροδικαστή», λέει ο τεχνικός της σύμβουλος

Η Γεωργία Μπίκα Facebook Twitter
Φωτ: MotionTeam/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
0

Διαφορετική φέρεται να είναι η έκθεση Γάλλων επιστημόνων από αυτή του ιατροδικαστή για την υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα, όπως αναφέρει ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης.

Ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης, Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας στο ThessToday.gr, κάνει λόγο για «δικαίωσή» της, επικαλούμενος το πόρισμα των Γάλλων επιστημόνων από το εργαστήριο ToxLab που βρίσκεται στο Παρίσι και αποτελεί θεσμικό συνεργάτη και άμεσα συνδεδεμένο με το Εφετείο των Παρισίων, για το οποίο εκτελεί ειδικές έρευνες και αναλύσεις.

«Σύμφωνα με τους Γάλλους επιστήμονες, η χρήση της φόρμουλας που χρησιμοποιεί ο ιατροδικαστής Ράικος δεν είναι ακριβής και απλά χρησιμοποιήθηκε ένας σύντομος τρόπος για να εξηγήσει τους οδηγούς ποιος είναι ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται να περιμένουν για να ξαναπιάσουν… τιμόνι» ανέφερε στο ThessToday.gr.
Όπως τόνισε, «από τα πρώτα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων είχε αποκαλυφθεί ότι η κατανάλωση αλκοόλ ήταν σε υψηλά επίπεδα, το οποίο επαληθεύεται από την ανάλυση των Γάλλων και από το οποίο όπως προκύπτει, θέτει τη Γεωργία Μπίκα σε κατάσταση βαριάς μέθης, όταν αναφέρεται ότι έλαβε χώρα η καταγγελλόμενη πράξη».

«Στα ίδια επίπεδα κινούνταν και η δική μου ανάλυση που παρουσιάζαμε κανονικά. Όπως φαίνεται από την έκθεση των Γάλλων επιστημόνων, ο Ράικος έκανε μη ακριβή ανάλυση της συγκέντρωσης σύμφωνα με τα δεδομένα που χορηγήθηκε από την ίδια τη Γεωργία Μπίκα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γαλεντέρης και πρόσθεσε ότι «με μια μέση συγκέντρωση η ποσότητα αλκοόλ ήταν τρία γραμμάρια / λίτρο. Το οποίο σημαίνει ότι ήταν σε κατάσταση βαριάς μέθης, απουσία κάθε ικανότητας συναίνεσης και αντίδρασης και φυσικά τεράστια πιθανότητα αμνησίας».

Με πληροφορίες ThessToday
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ