«Τα τραύματα της 28χρονης, που βρήκε τραγικό θάνατο όταν το αυτοκίνητό της έπεσε σε γκρεμό στην Γαύδο, όχι μόνο δεν ήταν σοβαρά, αλλά αν έφτανε εγκαίρως σε νοσοκομείο, το κορίτσι θα μπορούσε να ζει σήμερα» λέει ο ιατροδικαστής Κρήτης, Σταμάτης Μπελιβάνης.

 

«Οι κακώσεις της δεν ήταν καθόλου τρομακτικές. Η τραυματίας έζησε δύο με δυόμιση ώρες με ρήξη στον πνεύμονα. Αν το κορίτσι έφτανε εγκαίρως σε κάποιο νοσοκομείο, τώρα σίγουρα θα ζούσε» ανέφερε κάνοντας λόγο για την τραγική απουσία ελικοπτέρου ΕΚΑΒ στην Κρήτη. Σε ατυχήματα σαν της 28χρονης, τα θύματα θα μπορούσαν αν αντιμετωπιστούν χωρίς να χρειαστεί χειρουργείο, αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

«Αρχικά, τα τραύματά της θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί χωρίς καν επέμβαση. Με μια απλή τοποθέτηση συσκευασίας αποσυμφορισμού αιμοπνευμοθώρακα, η οποία τοποθετείται στο ΤΕΠ κάθε νοσοκομείου, η φοιτήτρια σήμερα θα ήταν ζωντανή» είπε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής σύμφωνα με το ant1news.

 

Διευκρίνισε όμως, ότι τα κατάγματα στα πλευρά της, σταδιακά προκάλεσαν βλάβη στον έναν πνεύμονα που σταμάτησε να λειτουργεί. Τελικά η εσωτερική αιμορραγία προκάλεσε τον αργό θάνατο της 28χρονης.

 

«Όλοι είχαν ενημερωθεί από τις 5:57 και δεν προσέφεραν ελάχιστη βοήθεια. Το κορίτσι κατέληξε εντελώς αβοήθητο. Αυτό εμείς οι νομικοί το λέμε ενσυνείδητη αμέλεια, γνωρίζεις αλλά δεν παρεμβαίνεις» ανέφερε ο Φίλιππος Σκαμπαρδώνης, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.