Φωτιά στη Σύρο

Φυλακές Δομοκού: Κρατούμενοι κοιμούνται στο πάτωμα - Τι καταγγέλλουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Φυλακές Δομοκού: Κρατούμενοι κοιμούνται στο πάτωμα - Τι καταγγέλλουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι Facebook Twitter
0

Απαράδεκτες συνθήκες για κρατούμενους και εργαζόμενους στις φυλακές Δομοκού καταγγέλλουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Διογκώνονται τα προβλήματα στις φυλακές Δομοκού, καταγγέλλουν σε νέα τους ανακοίνωση. Όπως αναφέρουν, περισσότεροι από 50 κρατούμενοι αναγκάζονται να κοιμούνται στο πάτωμα λόγω έλλειψης στρωμάτων.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Lamiareport.gr σε ένα ήδη αποδεκατισμένο φυλακτικό προσωπικό, γίνονται τους τελευταίους μήνες συνεχείς μετακινήσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν λειτουργεί ο γενικός συναγερμός, ενώ δεν δουλεύουν και τα καταγραφικά των καμερών.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, στα πολλά και σοβαρά προβλήματα έχουν αναφερθεί και στο παρελθόν χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια ανταπόκριση και γι αυτό είναι αποφασισμένοι να προβούν σε κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων:

«Αυτή τη στιγμή, στο κατάστημα μας αριθμούμε 623 κρατουμένους, με περισσότερους από 50 να κοιμούνται στο πάτωμα σε ένα κελί 3Χ3. Η χωρητικότητα του καταστήματος είναι για 600 κρατούμενους, αλλά λόγω διαφόρων συνθηκών, καθίσταται αδύνατη η τέλεια ταξινόμηση τους.

Συνθήκες όπως, διαφορετικές εθνικότητες, διαφορές μεταξύ τους, άτομα στα οποία χορηγούνται ψυχιατρικά φάρμακα, είναι παράγοντες τους οποίους πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν, για λόγους ασφαλείας του καταστήματος. Παραμονή Χριστουγέννων δημιουργήθηκε σοβαρότατο πρόβλημα στο κατάστημα με ένταση των κρατουμένων λόγω έλλειψης στρωμάτων.

Αναγκαστήκαμε να καταφύγουμε στο Ίδρυμα του Ορφανοτροφείου Θηλέων Λαμίας με σκοπό τη δωρεά 4 στρωμάτων! Επίσης, ενημερωθήκαμε ότι στις 30-12-2019 ημέρα Δευτέρα, θα μεταχθούν στο κατάστημά μας 20 επιπλέον κρατούμενοι. Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουμε κτιριακά, αλλά και υπηρεσιακά, καθώς έχουμε διαρκή μείωση υπαλληλικού προσωπικού μέσω μεταθέσεων και μετατάξεων! Στα παραπάνω προβλήματα έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν, αλλά δεν είχαμε ανταπόκριση, με αποτέλεσμα όποιες αναφορές να γίνονται αδίκως.

Για τους παραπάνω λόγους, Αιτούμαστε:

1. Την άμεση αποσυμφόρηση του καταστήματος


2. Την διακοπή των υπηρεσιακών μεταβολών των υπαλλήλων χωρίς αντικατάσταση


3. Την επίλυση των τεχνικών προβλημάτων, για τα οποία έχουν γίνει πολλαπλές αναφορές.

Είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε κινητοποιήσεις, οι οποίες αρχικά θα αφορούν διακοπή των επισκεπτηρίων συγγενών των κρατουμένων και διακοπή των επισκεπτηρίων για συνηγόρους.

ΕΝΩΣΗ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΔΟΜΟΚΟΥ».

Ελλάδα
0

Φωτιά στη Σύρο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανώγεια: Καταγγελία για ξυλοδαρμό 16χρονου από 10 άτομα επειδή «φορούσε βερμούδα και σκουλαρίκι στο αυτί»

Ελλάδα / Ανώγεια: Καταγγελία για ξυλοδαρμό 16χρονου από 10 άτομα επειδή «φορούσε βερμούδα και σκουλαρίκι στο αυτί»

«Αυτά είναι σήμερα τα κριτήρια των δεκαπεντάχρονων παιδιών που ασφυκτιούν μέσα στα ίδια τους τα όρια και πλαίσια» καταγγέλλει η μητέρα του ανήλικου
LIFO NEWSROOM
Εξαφάνιση δύο Γαλλίδων στη Σίκινο: Οι οικογένειές τους δεν έχουν καμία ενημέρωση για την πορεία των ερευνών

Ελλάδα / Εξαφάνιση δύο Γαλλίδων στη Σίκινο: Οι οικογένειές τους δεν έχουν καμία ενημέρωση για την πορεία των ερευνών

Πέρασε ένας μήνας από την εξαφάνιση της 64χρονης Μαρί Πιέρ Αρφέλ και της 73χρονης Φρανσουάζ Μπουτό στη Σίκινο - «Νομίζω πως η Ελλάδα μας κρύβει πράγματα», δήλωσε η ανιψιά της 64χρονης αγνοούμενης στην Le Figaro
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ