ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Φροντιστήριο διαφήμιζε ότι «γράφει» για τους φοιτητές στην online εξεταστική- Παρέμβαση του υπ. Παιδείας

Φροντιστήριο διαφήμιζε ότι «γράφει» για τους φοιτητές στην online εξεταστική- Παρέμβαση του υπ. Παιδείας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Φροντιστήριο διαφήμιζε ότι μπορεί να «γράψει» για λογαριασμό των φοιτητών στις εξ αποστάσεως εξετάσεις, καταγγελία που προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας.

Ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ζητώντας τη διερεύνηση «τυχόν ευθυνών από τις ενέργειες φορέα παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης ως προς την παροχή υπηρεσιών προς φοιτητές των πανεπιστημίων, οι οποίες παραβιάζουν το αδιάβλητο των εξετάσεων των ΑΕΙ».

Η αντίδραση προκλήθηκε έπειτα από την καταγγελία του καθηγητή του πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργου Σταμέλου, που δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα alfavita. «Μπορούμε να αναλάβουμε τη διεκπεραίωση των γραπτών online εξετάσεων σας», ανέφερε το φροντιστήριο σύμφωνα με την καταγγελία.

«Εμείς αναλαμβάνουμε να παρέχουμε τον αρμόδιο εκπονητή, γνώστη του αντικειμένου που θα αναλάβει να γράψει για εσάς την εξέταση και να σας την αποστείλει. Την ώρα που θα ξεκινήσει η εξέταση θα μας αποστείλετε τις ερωτήσεις και μετά εμείς θα σας αποστείλουμε τις απαντήσεις μέσα στο χρονικό περιθώριο που πρέπει», ανέφερε ακόμη η ανάρτηση, που «κατέβηκε» μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας.

«Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε άμεσα μετά από σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας, στο οποίο αναφέρεται ότι ιδιωτικός φορέας παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών, εκμεταλλευόμενος τα θεσπισμένα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας των φοιτητών και του διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ, προωθεί και προβάλλει παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους φοιτητές των πανεπιστημίων, που αφορούν στην επίλυση των θεμάτων που τίθενται προς τους φοιτητές κατά τη διάρκεια της εξέτασης μαθημάτων με τη χρήση εξ αποστάσεως μεθόδων, επιδιώκοντας να παραβιάσει με αυτόν τον τρόπο το αδιάβλητο των εξετάσεων των προγραμμάτων σπουδών πρώτου και δεύτερου κύκλου σπουδών των ΑΕΙ», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για το θέμα.

Με πληροφορίες από alfavita

Ελλάδα
0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ