Freedom Pass: Πότε θα λάβουν τα 50GB οι εμβολιασμένοι 15 - 17 ετών

Freedom Pass: Πότε θα λάβουν τα 50GB οι εμβολιασμένοι 15 - 17 ετών Facebook Twitter
eurokinissi
0

Από τις 11 Οκτωβρίου θα είναι διαθέσιμη η προσφορά των 50 GB για τους εφήβους από 15 έως 17 ετών, οι οποίοι θα έχουν κάνει έστω και μία δόση του εμβολίου για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Όσον αφορά στο Freedom Pass Data πρόκειται για:

-πακέτο δεδομένων μεγέθους 50 GB για δωρεάν χρήση διαδικτύου

- διαρκεί 5 μήνες από την ενεργοποίησή του και σε κάθε μήνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν 10 GB

-το πακέτο διατίθεται σε κάθε νέο/νέα 15-17 ετών που έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη ή την μοναδική δόση του εμβολίου

- είναι διαθέσιμο από την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Πώς το αποκτούν οι δικαιούχοι;

Ο υπουργός τόνισε ότι γίνεται μέσω του emvolio.gov./freedomepass ή με αίτηση στα ΚΕΠ, ενώ για υποβολή μέσω του gov.gr απαιτούνται οι κωδικοί του Taxisnet του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου. Στα ΚΕΠ απαιτείται η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο του γονέα κι ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου.

Να σημειώσουμε ότι η αίτηση υποβάλλεται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα, ο οποίος δηλώνει τον αριθμό κινητού τηλεφώνου για την πίστωση του πακέτου ή εξουσιοδοτώντας τρίτο πρόσωπο. Η διαδικασία ολοκληρώνεται μια ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω SMS. Έπειτα από την επιτυχή αίτηση του ενδιαφερόμενου, το πακέτο πιστώνεται από τον πάροχό του στον αριθμό κινητού τηλεφώνου του.

Πόσοι νέοι έκαναν εμβόλιο και ενεργοποίησαν το Freedom Pass

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, από το σύνολο των νέων 18 – 25 ετών που φτάνει τους 973.575, σήμερα έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση το 52%, δηλαδή 506.968 νέοι. Από αυτούς, το Freedom Pass έχουν εκδώσει ήδη οι 370.146 από τις 28 Ιουνίου και μετά.

Ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι εκτίμηση της κυβέρνησης είναι πως η επιβράβευση αυτή αποτέλεσε ώθηση για τους νέους ώστε να εμβολιαστούν υπενθυμίζοντας ότι έως τις 27 Ιουνίου οι νέοι 18 – 25 ετών, οι οποίοι είχαν δηλώσει συμμετοχή στον εμβολιασμό ήταν περίπου 130.000, δηλαδή ποσοστό 13,35% επί του συνόλου.

Κατάργηση και μείωση τελών κινητής τηλεφωνίας

Όσον αφορά την κατάργηση και μείωση τελών κινητής τηλεφωνίας ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι η κατάργηση θα αφορά φυσικά πρόσωπα 15 ως 29 ετών, η μείωση και σταθεροποίηση των τελών κινητής τηλεφωνίας θα αγγίζει το 10% για φυσικά πρόσωπα άνω των 30 ετών και η ισχύς του μέτρου θα αρχίσει από 1 Ιανουαρίου του 2022.

Για τους ενδιαφερόμενους, η έκπτωση υλοποιείται από τους παρόχους της κινητής, αλλά απαιτείται η υποβολή δήλωσης για δικαιούχους 15-29 ετών. Η έκπτωση μεταφέρεται σε επόμενους παρόχους σε περίπτωση φορητότητας και αφορά όλες τις συνδέσεις, είτε πρόκειται για συμβόλαιο ή καρτοκινητά. Η κατάργηση του τέλους για δικαιούχους 15-29 ετών εφαρμόζεται για έναν αριθμό τηλεφώνου ανά δικαιούχο. Η δήλωσε γίνεται μέσω του gov.gr και του νέου Μητρώου Αιτήσεων Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Κινητής Τηλεφωνίας μέσω κωδικών Taxisnet. Στην περίπτωση που αφορά ανήλικο δικαιούχο, η υποβολή της δήλωσης γίνεται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα.

Οι άνω των 30 ετών δεν χρειάζεται να υποβάλουν τη δήλωση, το τέλος μειώνεται αυτόματα. Το όφελος προς όλους τους καταναλωτές, είτε είναι ιδιώτες ή επιχειρήσεις, κυμαίνεται μεταξύ 2% και 10% για κάθε μηνιαίο λογαριασμό. Σημειώνεται ότι ο υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα των ψευδών βεβαιώσεων πιστοποιητικών εμβολιασμού τονίζοντας ότι «πρόκειται περί ψευδών βεβαιώσεων, όχι πλαστών. Στο σύστημα εμπλέκεται και ο ανθρώπινος παράγοντας, άρα μπορεί να υπάρξουν τέτοιου είδους περιστατικά που ήταν ελάχιστα, έχει κινηθεί διαδικασία για όσους βεβαίωσαν ψευδώς όσα δεν έπρεπε να βεβαιώσουν».

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς, υπογράμμισε ότι «από τους 7500 χειριστές του συστήματος ήταν ελάχιστες οι περιπτώσεις των επιόρκων λειτουργών».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM