Freedom Pass: Από Δευτέρα διαθέσιμα τα δωρεάν 50 GB για τους εμβολιασμένους 15 – 17 ετών

Freedom Pass: Από Δευτέρα διαθέσιμα τα δωρεάν 50 GB για τους εμβολιασμένους 15 – 17 ετών Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / PIXABAY
0

Από τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, θα είναι διαθέσιμη η προσφορά των 50 GB για τους εφήβους από 15 έως 17 ετών, οι οποίοι θα έχουν κάνει έστω τη μία δόση του εμβολίου για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, οι νέοι αυτή της ηλικιακής ομάδας θα λάβουν επιταγές («Voucher») μετά από υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, με τις οποίες θα πάρουν από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας το δωρεάν πακέτο δεδομένων 50 GB («Freedom Pass/Data»).

Το Freedom Pass Data αφορά:

  • πακέτο δεδομένων μεγέθους 50 GB για δωρεάν χρήση διαδικτύου
  •  διαρκεί 5 μήνες από την ενεργοποίησή του και σε κάθε μήνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν 10 GB
  • το πακέτο διατίθεται σε κάθε νέο/νέα 15-17 ετών που έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη ή την μοναδική δόση του εμβολίου
  • είναι διαθέσιμο από την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Πώς το αποκτούν οι δικαιούχοι;

Η αίτηση γίνεται μέσω του emvolio.gov./freedomepass ή στα ΚΕΠ, ενώ για υποβολή μέσω του gov.gr απαιτούνται οι κωδικοί του Taxisnet του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου. Στα ΚΕΠ απαιτείται η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο του γονέα κι ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου.

Σημειώνεται ότι η αίτηση υποβάλλεται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα, ο οποίος δηλώνει τον αριθμό κινητού τηλεφώνου για την πίστωση του πακέτου ή εξουσιοδοτώντας τρίτο πρόσωπο. Η διαδικασία ολοκληρώνεται μια ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω SMS. Έπειτα από την επιτυχή αίτηση του ενδιαφερόμενου, το πακέτο πιστώνεται από τον πάροχό του στον αριθμό κινητού τηλεφώνου του.

«Δικαιούχος της διευκόλυνσης είναι κάθε φυσικό πρόσωπο που έχει γεννηθεί κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 1.1.2004 έως και 31.12.2006 και έχει ολοκληρώσει την πρώτη δόση εμβολιασμού ή, σε περίπτωση μονοδοσικού εμβολίου, τη μόνη δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού COVID-19, από την έναρξη του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού μέχρι και την 31η.12.2021 («Εμβολιασθείς»). Το «Freedom Pass/Data» πιστώνεται από την ανώνυμη εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου «Κοινωνία της Πληροφορίας Mονοπρόσωπη Α.Ε.» (Κ.τ.Π. Μ.Α.Ε.)» αναφέρει η ΚΥΑ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του - Το θύμα φέρεται να προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του» - Επιμένει ότι τη χτύπησαν «οι ληστές»

Η μητέρα δύο παιδιών δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή - Η καταγγελία της στο παρελθόν και η μαρτυρία «κλειδί» από την ημέρα του άγριου ξυλοδαρμού της
LIFO NEWSROOM
Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα και την ΕΕ», λέει ο ΕΟΦ

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα ή την ΕΕ, αναφέρει ο ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων μέσω επιστολής του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται εμβόλιο για τη νόσο που έχει προσβάλει χιλιάδες ζώα
LIFO NEWSROOM
Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Ελλάδα / Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Μπορεί να μην έχει διαπιστωθεί ακόμη ότι ο θάνατος της 16χρονης στο Γκάζι προήλθε από κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, το γεγονός και μόνο ότι εντοπίστηκε λιπόθυμη έξω από κλαμπ, σε μια ηλικία που ο νόμος ρητά την προστατεύει, είναι από μόνο του καμπανάκι για μια κοινωνία που κοιτά αλλού
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ