Φωτιά τώρα στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Φωτιά τώρα στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στο χωριό Αρετή του δήμου Λαγκαδά έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά καίει θαμνώδη έκταση, ξερά χόρτα και πουρνάρια. Στο σημείο έχουν σπεύσει αυτή την ώρα 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα. 

Έχει γίνει αίτηση για εναέριο μέσο προκειμένου να συνδράμει στο έργο της πυρόσβεσης.

Την ίδια ώρα, πολύ αρνητικά είναι τα στοιχεία που καταγράφει το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Δασικών Πυρκαγιών σχετικά με τις καταστροφικές συνέπειες από τις φωτιές στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια του Ιουλίου οι φωτιές έκαψαν περισσότερα από 520.000 στρέμματα, ενώ κατά τη διάρκεια του Αυγούστου από τις πυρκαγιές έχουν καεί περισσότερα από 730.000 στρέμματα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM
ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ελλάδα / Επίθεση ροτβάιλερ στην Καλαμάτα: Κατατέθηκε μήνυση για κακοποίηση ζώου - «Το χτύπησε με την αλυσίδα»

Σύμφωνα με επικεφαλής ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων, το σκυλί ήταν «ζώο εργαλείο» και «ο σκοπός του ήταν η γέννα και η πώληση κουταβιών, όχι η συντροφιά»
LIFO NEWSROOM