Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνονται τρεις οικισμοί - Οι φλόγες πέρασαν την Εθνική Οδό

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνονται οι Πετριές - Οι φλόγες πέρασαν την Εθνική Οδό Facebook Twitter
Φωτιά στην Εύβοια / Φωτ. αρχείου: SOOC
0

Εκκενώνονται οι οικισμοί Πετριές, Κριεζά και Κοσκινάς στην Εύβοια εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στην πολύπαθη Εύβοια, μεταξύ των χωριών Πετριές και τα Κριεζά, ενώ οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν ένα νέο μέτωπο με κατεύθυνση προς τον κάμπο του Δύστου.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να την σταματήσουν κατά μήκος της Εθνικής Οδού, όμως η φωτιά πέρασε και ήδη αναπτύσσει μεγάλο μέτωπο μέσα στον κάμπο του Δύστου.

Το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης προς τους κατοίκους σε Πετριές, Κριεζά και Κοσκινά

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 136 πυροσβέστες με 43 οχήματα και 5 πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 16 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα. Από τον Πειραιά μεταβαίνει πυροσβεστικό πλοιάριο, ενώ ενημερώθηκε για ανάλογες ενέργειες και το Λιμενικό Σώμα.

Μεταβαίνουν, ακόμη, ακτοπλοϊκώς από την Αγία Μαρίνα 53 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα.

Ήδη στην περιοχή έχουν μεταφερθεί και σκαπτικά μηχανήματα αλλά και υδροφόρα οχήματα των ΟΤΑ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΕΚΡΗ ΘΑΝΑΤΟΣ

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Έλειπαν έγγραφα και κοσμήματα της 59χρονης από το σπίτι - Δεν υπάρχουν σημάδια διάρρηξης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η άτυχη γυναίκα ζούσε μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και είχε αγοράσει την μονοκατοικία για να είναι κοντά στους συγγενείς της
THE LIFO TEAM
ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΝΕΚΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΟΣ

Ελλάδα / Ζωγράφου: «Ήμουν σίγουρος 100% ότι έχει σκοτώσει τη θεία και την ξαδέλφη μου» - Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση

Ο 54χρονος από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει πως οι δύο γυναίκες έφυγαν από τη ζωή πριν τρεις μήνες και ο ιατροδικαστής εκτιμά πως οι σοροί τοποθετήθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο πριν από έναν μήνα
THE LIFO TEAM