Φωτιά εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Μάκρη και οι φλόγες είναι κοντά σε σπίτια. 

 

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Νέα Μάκρη. Η μία εστία της φωτιάς εκδηλώθηκε στην οδό Δήμητρας, στην περιοχή Λιβίσι και είναι κοντά σε σπίτια. Η άλλη εστία είναι κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ. Η πυροσβεστική εισηγήθηκε την προληπτική απομάκρυνση κατοίκων από τα σπίτια τους, εξαιτίας της πρώτης εστίας. 


Αστυνομικοί με περιπολικά ενημερώνουν τους κατοίκους και τους καλούν να εγκαταλείψουν τις οικίες τους. Η φωτιά καίει σε βλάστηση ανάμεσα σε οικοδομικά τετράγωνα, σύμφωνα με την πυροσβεστική. 

 

Ο δήμος Μαραθώνα έκανε έκκληση στους κατοίκους που βρίσκονται κοντά στη φωτιά να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς την κεντρική πλατεία Νέας Μάκρης. Στη συνέχεια, ενημέρωσε ότι άνοιξε το Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι κάτοικοι που εκκένωσαν τις οικίες τους. 

 

 

 

Φωτιά στη Νέα Μάκρη- Κοντά σε σπίτια

 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή ενισχύονται συνεχώς. Αυτή την ώρα μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς δίνουν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ συνδράμουν και εθελοντές.  


Παράλληλα, η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Παρασκευής, από το ύψος της Βασιλείου Ρώτα, εξαιτίας της πυρκαγιάς. Επίσης, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής, Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μεταβαίνει στη Νέα Μάκρη για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.