Φωτιά στη Βοιωτία: Αναζωπύρωση στα Βάγια- Ανησυχία ότι θα ενωθούν δύο μέτωπα

Φωτιά στη Βοιωτία: Αναζωπύρωση στα Βάγια- Ανησυχία ότι θα ενωθούν δύο μέτωπα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Η φωτιά στη Βοιωτία, από το μέτωπο της Υλίκης, πέρασε στα Βάγια και κατακαίει χωράφια και χαμηλή βλάστηση, σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το Μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου. 

Την ίδια ώρα, για τη φωτιά στη Βοιωτία, το μέτωπο στον Πρόδρομο έχει περάσει το βουνό και καίει πουρνάρια από την πλευρά της Ζάλτσας, οπισθοδρομώντας καθώς φυσάει αντίθετα ο αέρας. 

Τεράστιο χαρακτηρίζεται και το μέτωπο της Βοιωτίας από το Ταρσό ως το Κυριάκι, όπου μέχρι τις 23.30 χθες το βράδυ είχαν εκκενωθεί 9 οικισμοί, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι αναζωπυρώσεις ήταν ολονύκτιες, αλλά νωρίτερα επικρατούσε αισιοδοξία καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήταν η πρώτη φορά εδώ και πολλές ώρες που δεν φαινόταν φλόγα στο μέτωπο των 10 χιλιομέτρων.

Υπάρχουν μέχρι στιγμής τέσσερα καμένα σπίτια στο Ταρσό και άλλα δύο στο Καρυώτι. Ωστόσο, υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά στο Μοσχοπόδι της Θήβας όπου ωστόσο κάηκε δάσος.

Χιλιάδες στρέμματα δάσους και ελαιόδεντρων έγιναν στάχτη, ζημιές προκλήθηκαν και σε αποθήκες, ενώ στην περιοχή Σαράντη καταστράφηκε ένα κάμπινγκ με 70 τροχόσπιτα.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κούγιας για Απόστολο Λύτρα: Απαράδεκτος ο ξυλοδαρμός, αλλά έχει ανδρικά χαρακτηριστικά γιατί το παραδέχθηκε

Ελλάδα / Κούγιας για Απόστολο Λύτρα: Απαράδεκτος ο ξυλοδαρμός, αλλά έχει ανδρικά χαρακτηριστικά γιατί το παραδέχθηκε

«Έχει ανδρικά χαρακτηριστικά, παραδέχθηκε την πράξη του, ενώ θα μπορούσε να το αποφύγει και να επιμείνει στην αρχική του τοποθέτηση», είπε για τον Απόστολο Λύτρα
NEWSROOM

Ελλάδα / Απόστολος Λύτρας: Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αντιδρά για την παρέμβαση του Αρείου Πάγου

«Επικοινωνιακού τύπου παρεμβάσεις από τον Άρειο Πάγο» αναφέρει με τη σειρά του ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός
NEWSROOM