Φωτιά στη Βοιωτία: Αναζωπύρωση στα Βάγια- Ανησυχία ότι θα ενωθούν δύο μέτωπα

Φωτιά στη Βοιωτία: Αναζωπύρωση στα Βάγια- Ανησυχία ότι θα ενωθούν δύο μέτωπα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Η φωτιά στη Βοιωτία, από το μέτωπο της Υλίκης, πέρασε στα Βάγια και κατακαίει χωράφια και χαμηλή βλάστηση, σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το Μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου. 

Την ίδια ώρα, για τη φωτιά στη Βοιωτία, το μέτωπο στον Πρόδρομο έχει περάσει το βουνό και καίει πουρνάρια από την πλευρά της Ζάλτσας, οπισθοδρομώντας καθώς φυσάει αντίθετα ο αέρας. 

Τεράστιο χαρακτηρίζεται και το μέτωπο της Βοιωτίας από το Ταρσό ως το Κυριάκι, όπου μέχρι τις 23.30 χθες το βράδυ είχαν εκκενωθεί 9 οικισμοί, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι αναζωπυρώσεις ήταν ολονύκτιες, αλλά νωρίτερα επικρατούσε αισιοδοξία καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήταν η πρώτη φορά εδώ και πολλές ώρες που δεν φαινόταν φλόγα στο μέτωπο των 10 χιλιομέτρων.

Υπάρχουν μέχρι στιγμής τέσσερα καμένα σπίτια στο Ταρσό και άλλα δύο στο Καρυώτι. Ωστόσο, υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά στο Μοσχοπόδι της Θήβας όπου ωστόσο κάηκε δάσος.

Χιλιάδες στρέμματα δάσους και ελαιόδεντρων έγιναν στάχτη, ζημιές προκλήθηκαν και σε αποθήκες, ενώ στην περιοχή Σαράντη καταστράφηκε ένα κάμπινγκ με 70 τροχόσπιτα.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM