Φωτιά - Αναζωπυρώσεις σε Πύργο και Γορτυνία: Μήνυμα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών

Φωτιά - Αναζωπυρώσεις σε Πύργο και Γορτυνία: Μήνυμα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών Facebook Twitter
0

Δραματικές στιγμές βιώνουν οι κάτοικοι σε Ηλεία και Αρκαδία, καθώς μαίνονται οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στην ευρύτερη περιοχή πριν από λίγες ημέρες.

Νωρίτερα το μεσημέρι δόθηκε εντολή από την Πυροσβεστική για προληπτική εκκένωση της κοινότητας Λάλα, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, λόγω της αναζωπύρωσης που έχει σημειωθεί στην περιοχή.

Φωτιά - Πύρινος εφιάλτης σε Πύργο και Γορτυνία: Μήνυμα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών Facebook Twitter

Δύσκολη η κατάσταση στο Λιβαδάκι

Αναζωπυρώσεις σημειώνονται σε περιοχές της Γορτυνίας, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος. Μάλιστα, όπως τόνισε, «η σημαντικότερη αναζωπύρωση έχει σημειωθεί στην περιοχή Λιβαδάκι, όπου υπάρχει πολύ πυκνή βλάστηση και άμεσα πρόκειται να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα». Όσον αφορά στο αν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «ο οικισμός Λιβαδάκι έχει ήδη εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους».

Φωτιά - Πύρινος εφιάλτης σε Πύργο και Γορτυνία: Μήνυμα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών Facebook Twitter

Επίσης, αναζωπυρώσεις έχουν σημειωθεί στις περιοχές Τουμπίτσι, Δάφνη και Καπελίτσα, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σχετικά με το δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή της Μεγαλόπολης, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη σήμερα».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ