Αίσιο τέλος είχε το διήμερο θρίλερ με την εξαφάνιση μιας τουρίστριας από τη Νέα Ζηλανδία, στη Φολέγανδρο.

 

Η γυναίκα εντοπίστηκε 55 ναυτικά μίλια βόρεια του Ηρακλείου, μέσα σε βοηθητικό σκάφος, από το πλήρωμα του ΠΛΣ 119, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα εντοπίστηκε από τους λιμενικούς εξαντλημένη αλλά σώα, και μεταφέρεται αυτή την ώρα στο λιμάνι, ώστε να λάβει τις πρώτες βοήθειες από ιατρικό προσωπικό που περιμένει σε ασθενοφόρο.

 

Η 45χρονη είχε έρθει για διακοπές στην Ελλάδα και την Παρασκευή ταξίδεψε στη Φολέγανδρο με τον σύζυγό της με ιστιοφόρο. Βγαίνοντας στη στεριά με το βοηθητικό βαρκάκι για ψώνια, η γυναίκα δεν επέστρεψε στο ιστιοφόρο και ο σύζυγός της ειδοποίησε το λιμενικό. 

 

Για τον εντοπισμό της, είχαν κινητοποιηθεί οι λιμενικές αρχές στα βόρεια παράλια της Κρήτης και τελικά η περιπέτεια έληξε σχεδόν δύο 24ωρα μετά την τελευταία επικοινωνία με τον άντρα της, μέσω κινητού τηλεφώνου.

 

 

Το τελευταίο τηλεφώνημα
Το μεσημέρι της Παρασκευής και αφού το ιστιοφόρο έριξε άγκυρα έξω από το νησί, η γυναίκα χρησιμοποίησε ένα βοηθητικό σκαφάκι από το ιστιοφόρο με στόχο να κάνει μερικά ψώνια στο νησί. Το απόγευμα, η γυναίκα τηλεφώνησε στον σύζυγό της, λέγοντάς του ότι επιβιβαζόταν εκ νέου στο μικρό σκάφος για επιστρέψει στο ιστιοφόρο.

 

 

Όμως η 45χρονη δεν επέστρεψε ποτέ και θορυβημένος ο σύζυγός της ενημέρωσε αμέσως το λιμεναρχείο. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό της, με ένα σκάφος του λιμενικού και τρία ιδιωτικά σκάφη ενώ σήμερα, απογειώθηκε και ένα ελικόπτερο του λιμενικού, πριν αξιωματικοί του ΠΛΣ 119 αναφέρει πως εντόπισε την τουρίστρια.