Φωκίδα: Όταν ο 40χρονος που σκοτώθηκε στο μεταλλείο βωξίτη μιλούσε για την εργασία του -«Υπάρχει επικινδυνότητα»

Ο Κωνσταντίνος Αργύρης που σκοτώθηκε στο μεταλλείο βωξίτη Facebook Twitter
Φωτ: Star Κεντρικής Ελλάδας
0

Τραγωδία σημειώθηκε στο μεταλλείο βωξίτης στην Φωκίδα, όπου ένας 40χρονος έχασε τη ζωή του.

Ο Κωνσταντίνος Αργύρης, με καταγωγή από τη Λαμία, έχασε τη ζωή του εντός της στοάς «617», όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε καταπλακώθηκε από βράχο.

Μετά από μεγάλη επιχείρηση, οι αρχές απεγκλώβισαν τον άτυχο 40χρονο και πλέον αναζητούνται τα αίτια της τραγωδίας.

«Υπάρχει επικινδυνότητα, μιλάμε για μια δουλειά κάτω από τη γη»

Ο 40χρονος είχε μιλήσει πριν από δύο χρόνια στο Star Κεντρικής Ελλάδας για τη δουλειά στις υπόγειες στοές και την επικινδυνότητά της.

«Υπάρχει επικινδυνότητα, ξεκινάμε από εκεί, μιλάμε για μια δουλειά κάτω από τη γη. Επικινδυνότητα γιατί δεν έχουμε το φως του ήλιου, όπως είναι οι κανονικές δουλειές, να του πούμε έτσι. Είμαστε πάντα με τον φόβο ή με τον έλεγχο της πτώσης οροφής ή τμήμα από το πέτρωμα που είναι από πάνω μας.

Κινούμαστε σε έναν περιορισμένο χώρο σχετικά με μηχανήματα, άρα πρέπει να είμαστε πολύ σαφείς στις οδηγίες πώς πρέπει να γίνει αυτή η κίνηση και χειριζόμαστε εκρηκτικά.

Πάντα στα υπόγεια εργάζονται δύο, ο χειριστής με τον βοηθό χειριστή, πάντα δίπλα του, ούτως ώστε να αποφεύγεται οποιαδήποτε σημείο γκρι επικοινωνίας. Η ασφάλεια είναι πάνω απ’ όλα», είχε πει.

Βίντεο: Οι δηλώσεις του άτυχου 40χρονου

«Η εταιρεία έχει δώσει μεγάλη συγκέντρωση για το πώς θα κάνουμε τις συνθήκες μέσα στα υπόγεια ακόμα καλύτερες. Μεγάλη βελτίωση τα τελευταία 10 χρόνια, που εγώ εργάζομαι στα υπόγεια.

Είναι μία πρόκληση για να γίνουμε ακόμη και καλύτεροι. Ο στόχος είναι να γίνει η δουλειά μας ένας χώρος χαρούμενος για όλους, ακόμα και μια δύσκολη δουλειά, όπως είναι αυτή, που είναι 1,5 χλμ. μέσα από τη Γη», πρόσθεσε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ