Φλώρινα: Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 55χρονος – Πού στρέφονται οι έρευνες για τη δηλητηρίαση των 14 ατόμων

Φλώρινα: Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 55χρονος – Πού στρέφονται οι έρευνες για τη δηλητηρίαση των 14 ατόμων Facebook Twitter
Φωτ.: kozan.gr
0

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 55χρονος άνδρας στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, διασωληνωμένος στη ΜΕΘ, μετά από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα σε ξενοδοχείο της Φλώρινας, όπου διέμενε με τη σύζυγό του για ολιγοήμερες διακοπές. Οι γιατροί προγραμματίζουν αξονική τομογραφία, ώστε να διαπιστωθεί η έκταση της βλάβης στον εγκέφαλο και τους πνεύμονες.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, όταν οι ένοικοι του ξενοδοχείου άρχισαν να παρουσιάζουν συμπτώματα δηλητηρίασης, όπως ναυτία, ζάλη και εμετό. Αρχικά θεώρησαν πως πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση, ωστόσο με το άνοιγμα των παραθύρων τα συμπτώματα υποχώρησαν, γεγονός που οδήγησε σε άμεση κινητοποίηση. Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο για την παροχή βοήθειας.

Ο 55χρονος και η σύζυγός του βρέθηκαν λιπόθυμοι στο δωμάτιό τους και χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις Αρχές με διάρρηξη της πόρτας και των παραθύρων. Η σύζυγός του νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ οι υπόλοιποι ένοικοι έλαβαν εξιτήριο.

Φλώρινα: Έρευνες και συλλήψεις

Οι πρώτες έρευνες των Αρχών δείχνουν ότι η διαρροή μονοξειδίου προήλθε από πρόβλημα στο σύστημα θέρμανσης, πιθανόν λόγω ανεπαρκούς εξαερισμού του λέβητα. Σημειώνεται πως το ξενοδοχείο, που είχε εγκαινιαστεί πρόσφατα, είχε υποβληθεί σε έλεγχο από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, η οποία είχε επιβάλει πρόστιμα για διοικητικές παρατυπίες. Παρά τις κυρώσεις, το κατάλυμα συνέχισε τη λειτουργία του, με τον ιδιοκτήτη να δηλώνει ότι σέβεται την κρισιμότητα της κατάστασης, ζητώντας παράλληλα ψυχραιμία.

Το Υπουργείο Τουρισμού διαβεβαιώνει ότι θα ακολουθήσει όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες για πιθανές κυρώσεις, αναλόγως με τα αποτελέσματα των ερευνών.

«Βλέπαμε τον θάνατο να έρχεται»

Ο Ορέστης Σαμαράς, ένας από τους ενοίκους, περιέγραψε την εμπειρία στον ΑΝΤ1: «Βλέπαμε τον θάνατο να έρχεται και δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε». Όπως ανέφερε, ενώ αρχικά επηρεάστηκε η σύζυγός του, σύντομα ο ίδιος έχασε τις αισθήσεις του, αλλά ευτυχώς οι διασώστες του ΕΚΑΒ κατέφθασαν άμεσα και τους μετέφεραν εγκαίρως στο νοσοκομείο.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ελλάδα / Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ήπαρ, νεφροί, κερατοειδείς, η μία καρδιά και οι πνεύμονες των δύο παιδιών από την Άρτα δίνουν ελπίδα σε παιδιά και ασθενείς που περίμεναν χρόνια στη λίστα μεταμοσχεύσεων
LIFO NEWSROOM
Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Ελλάδα / Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν υποστηρικτικά στον πυρήνα της οργάνωσης, αξιοποιώντας την επαγγελματική τους ιδιότητα στον χώρο της υγείας
LIFO NEWSROOM