Το φετινό καλοκαίρι 293 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα- Πρώτη σε θανάτους η Κέρκυρα

Το φετινό καλοκαίρι 293 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα- Πρώτος ο δήμος Κέρκυρας Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
0

Περίπου 300 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους στη θάλασσα ενώ φέτος, μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου σημειώθηκαν 310 ατυχήματα, εκ των οποίων τα 293 ήταν θανατηφόρα.

«Την τετραετία 2017-2020, περίπου 340 άνθρωποι έχασαν ετησίως τη ζωή τους στη θάλασσα ενώ φέτος έχουμε μια σταδιακή υποχώρηση. Το 80% των θανάτων αφορά άτομα άνω των 60 ετών και το 76% των δυστυχημάτων συμβαίνουν σε παραλίες που δεν φυλάσσονται από ναυαγοσώστες. Το 70% των πνιγμένων είναι Έλληνες οι οποίοι συνήθως επιλέγουν να κολυμπούν 8 με 10 το πρωί», ανέφερε ο πρόεδρος της Safe Water Sports, Πάνος Πασχαλάκης.

Όπως τόνισε, υπάρχουν δήμοι με περιστατικά θανάτων σε παραλίες που εξακολουθούν να μην τοποθετούν ναυαγοσώστες, όπως ο Δήμος Κέρκυρας που είναι πρώτος σε θανάτους ενώ ακολουθούν οι Δήμοι Ζακύνθου και Αλεξανδρούπολης.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης για την ασφάλεια στη θάλασσα που διοργανώθηκε στο περίπτερο του Υπουργείου Ναυτιλίας στην 85η ΔΕΘ, κατέγραψαν και τα ατυχήματα σε θαλάσσια παιχνίδια, σημειώνοντας ότι 3 άτομα χάνουν τη ζωή τους σε αυτά ετησίως την τελευταία 4ετία ενώ έκαναν και μνεία στα ατυχήματα που οφείλονται στην προπέλα του σκάφους.

«Κάθε χρόνο έχουμε θαλάσσια ατυχήματα από προπέλα σκάφους και σκεφτήκαμε να προτείνουμε, ως μέτρο προστασίας, να είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση ενός προστατευτικού κλωβού στην προπέλα, κόστους 100 ευρώ», είπε ο κ. Πασχαλάκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Μετά από πολύμηνη δίκη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους - χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό - συνολικά 7 από τους 15 κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Ελλάδα / Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Αποπειράθηκε τέσσερις φορές να αφαιρέσει τη ζωή ενός από τα δύο παιδιά της, αναφέρει μεταξύ άλλων το κατηγορητήριο - Η Ειρήνη Μουρτζούκου επέστρεψε στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται μέχρι την απολογία της
LIFO NEWSROOM