Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών στη Μύκονο: Τα βρήκαν θαμμένα και άλλα μέσα σε πέτρινες μάντρες

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών στη Μύκονο: Τα βρήκαν θαμμένα και μέσα σε πέτρινες μάντρες Facebook Twitter
0

Σπείρα που διακινούσε διάφορα είδη ναρκωτικών ουσιών στη Μύκονο, εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας του νησιού, κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν τρία άτομα αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 25, 27 και 32 ετών, μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι ήταν σεσημασμένοι.

«Οι συλληφθέντες διακινούσαν κοκαΐνη, κάνναβη και κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη σε όλο το νησί. Διέθεταν ναρκωτικά σε ξενοδοχεία, κέντρα διασκέδασης, μέχρι και σε παραλίες, ενώ είχαν ναρκωτικά για όλα τα βαλάντια. Ενδεικτικά, διέθεταν κοκαΐνη από 70 έως 150 ευρώ το γραμμάριο, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη έως και 80 ευρώ το γραμμάριο, ενώ μέχρι 20 ευρώ την ακατέργαστη κάνναβη», αναφέρουν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της ΕΛΑΣ.

Οι ρόλοι των μελών της σπείρας

Όσον αφορά τον ρόλο που είχε ο καθένας από τους συλληφθέντες, ο 27χρονος, που ήταν ο αρχηγός της σπείρας, είχε επιφορτιστεί με την ανεύρεση και προμήθεια ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, αλλά και νέων πελατών, καθώς και τη χρηματική διαχείριση.

Παράλληλα, ο 25χρονος και ο 32χρονος αποθήκευαν και διακινούσαν τα ναρκωτικά, ενώ χρησιμοποιούσαν μοτοσικλέτες για την άμεση εξυπηρέτηση των πελατών. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι ο 25χρονος εργαζόταν ως ταχυμεταφορέας, ενώ παράλληλα μετέφερε και ναρκωτικά.

Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν ως χώρους απόκρυψης των ναρκωτικών πέτρινες μάντρες, σωλήνες υδρορροής, σακιά ζωοτροφών ή τα έθαβαν στο χώμα.

Μετά από αστυνομικές έρευνες σε οικίες και διάφορους χώρους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Κοκαΐνη βάρους 15,8 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη 7,7 γραμ, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη 46,1 γραμ, το χρηματικό ποσό των 693 ευρώ, μοτοσικλέτα, 4 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και πλήθος νάιλον συσκευασιών.

Έως τώρα έχουν πιστοποιηθεί 40 περιπτώσεις προμήθειας ναρκωτικών ουσιών από τους συλληφθέντες σε τρίτα άτομα, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 27χρονος και ο 32χρονος έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές και ο 25χρονος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, τα μέλη του κυκλώματος στις μεταξύ τους συνομιλίες, χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες.

Ενδεικτικά:

  • Κόκα: Άσπρο, τιμή πώλησης έως και 150 ευρώ το γραμμάριο
  • MDMA (κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη): Κριστάλ, τιμή πώλησης έως και 80 ευρώ το γραμμάριο
  • Κάνναβη: Πράσινο, τιμή πώλησης έως και 20 ευρώ το γραμμάριο

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ & ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ελλάδα / Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και η κόρη του, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μισαναπηρικών στίχων στο νέο τραγούδι του Light
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Ελλάδα / Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν άνδρα, φερόμενο ως κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος φέρεται να διέμενε με την 38χρονη σε διαμέρισμα στα Λαδάδικα που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb
LIFO NEWSROOM