Εξάρχεια: 4 προσαγωγές- Εμπόδισαν την είσοδο στο εργοτάξιο του μετρό

Εξάρχεια: Νέες προσαγωγές το πρωί, εμπόδισαν την είσοδο στο εργοτάξιο του μετρό Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ένταση υπάρχει το τελευταίο εικοσιτετράωρο στα Εξάρχεια, λόγω των εργασιών για τον σταθμό του μετρό, καθώς υπήρξαν διαμαρτυρίες των πολιτών για την κοπή δέντρων.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, έγιναν στην πλατεία Εξαρχείων τέσσερις προσαγωγές, τριών ανδρών και μίας γυναίκας καθώς σύμφωνα με την ΕΡΤ φέρεται να εμπόδισαν την είσοδο στο εργοτάξιο του μετρό.

Ήδη από το πρωί της Δευτέρας, το κλίμα στην πλατεία Εξαρχείων ήταν ιδιαίτερα τεταμένο, καθώς πολίτες συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κοπή δέντρων λόγω των έργων του μετρών, ενώ υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Το βράδυ έγινε πορεία διαμαρτυρίας στην περιοχή, ενώ λίγο μετά το τέλος της, ομάδα ατόμων πέταξε αντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην οδό Βαλτετσίου, διμοιρία των ΜΑΤ προχώρησε σε περιορισμένη χρήση χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές, που προσπάθησαν να φτάσουν στην πλατεία. Παράλληλα ομάδες ατόμων έβαλαν φωτιές σε κάδους στις οδούς Βαλτετσίου, Μπενάκη και Κωλέττη.

Εξάρχεια: Η απάντηση της Ελληνικό Μετρό για τα δέντρα

Λόγω της τροπής που πήρε η κατάσταση, η Ελληνικό Μετρό εξέδωσε ανακοίνωση για τα όσα συμβαίνουν στην πλατεία Εξαρχείων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην παρούσα φάση «κλαδεύεται περίπου το 90% των δέντρων που βρίσκονται εντός της υφιστάμενης εργοταξιακής περίφραξης, προκειμένου να μεταφυτευθούν προσωρινά». Στη συνέχεια «θα μεταφυτευθούν σε χώρους πρασίνου» πλησίον της πλατείας Εξαρχείων. 

Θέση για το ζήτημα των δέντρων και του μετρό στα Εξάρχεια πήρε και ο Χάρης Δούκας, με ανάρτηση στα social media. Ο εκλεγμένος δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε να γίνει διαβούλευση «ακόμη και την ύστατη στιγμή». 

«Κανένα χαμένο δέντρο στην Αθήνα. Άλλο ένα τετελεσμένο της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Από το πρωί κόβονται δέντρα στην πλατεία Εξαρχείων. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Κανένα χαμένο δέντρο και διαβούλευση ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή», ο Χάρης Δούκας. 

«Δεν είναι δυνατόν ένα περιβαλλοντικό και φιλολαϊκό έργο όπως το μετρό να αποτελεί αντικείμενο οξυμένης αντιπαράθεσης», τόνισε ο εκλεγμένος δήμαρχος Αθηναίων και κάλεσε την ανάδοχη εταιρεία «να σταματήσει αμέσως τις εργασίες κοπής και να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο» για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους. 

«Κάθε δέντρο που κόβεται αφαιρεί ανάσες ζωής. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από κάθε κατασκευή όσο σημαντική και αν είναι αυτή», κατέληξε στην ανάρτησή του ο Χάρης Δούκας. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο σχέδιο για ασφαλέστερες σιδηροδρομικές διαβάσεις – Τι προτείνει ο ΣΕΣ

Ελλάδα / Νέο σχέδιο για ασφαλέστερες σιδηροδρομικές διαβάσεις – Τι προτείνει ο ΣΕΣ

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια στις ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις και καταθέτει ολοκληρωμένες προτάσεις εκσυγχρονισμού, με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων και την εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές πρακτικές
LIFO NEWSROOM
Hellenic Train: Απεργούν οι μηχανοδηγοί την Πέμπτη - Αντιδρούν σε απολύσεις συναδέρφων τους

Ελλάδα / Hellenic Train: Απεργούν οι μηχανοδηγοί την Πέμπτη - Αντιδρούν σε απολύσεις συναδέρφων τους

«Οι εκπρόσωποι της Hellenic Train δήλωσαν πως η εταιρεία στα πλαίσια της 'αναδιοργάνωσής της' επιλέγει να απολύει όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΕΠΕ
LIFO NEWSROOM