Ετοιμάζουν μεγάλες κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί - «Πυρά» κατά της κυβέρνησης για το νέο ωράριο

Ετοιμάζουν μεγάλες κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί - «Πυρά» κατά της κυβέρνησης για το νέο ωράριο Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
1

Σε ετοιμότητα και εγρήγορση καλεί τους φαρμακοποιούς της χώρας ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, αντιδρώντας στην νέα ρύθμιση που περιλαμβάνεται, στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, με την οποία όπως τονίζουν «η κυβέρνηση βάζει τη δική της συμμετοχή στο χάος που επικρατεί στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων».

Η κυβέρνηση κάνοντας βαθιά υπόκλιση στις επιταγές της Τρόικα, συνεχίζει το καταστροφικό έργο των προκατόχων της, «ρυθμίζει» το ωράριο λειτουργίας, απορυθμίζοντας το , θεωρώντας ότι οι νόμοι της αγοράς μπορούν να εφαρμοστούν και στην Υγεία, αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι φαρμακοποιοί και συνεχίζουν :

«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι τις επιπτώσεις της δήθεν «απελευθέρωσης προς όφελος του ανταγωνισμού», θα τις υποστούν πάλι, πρώτοι οι ασθενείς και οι ασφαλισμένοι και βέβαια οι φαρμακοποιοί. Το ίδιο έχει γίνει και με τα ΜΥΣΥΦΑ που οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν, όπως ακριβώς είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει.

Είναι προφανές ότι η ασυδοσία που θα επικρατήσει, θα καταργήσει ουσιαστικά τις εφημερίες και τις διανυκτερεύσεις, θα προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες που δεν θα γνωρίζουν πότε ανοίγουν και πότε κλείνουν τα φαρμακεία. Θα ακολουθήσουν προβλήματα στην προσβασιμότητα των ασθενών στα φάρμακα τους, γιατί ο ανταγωνισμός θα προκαλέσει το κλείσιμο των μικρών φαρμακείων που βρίσκονται σε μη κεντρικά σημεία και βέβαια ανοίγει η κερκόπορτα για την είσοδο επιχειρηματικών συμφερόντων στην φαρμακευτική περίθαλψη» .

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος επισημαίνει τέλος πως τα φαρμακεία μπορούν να αποτελέσουν 11.000 υγειονομικά κέντρα με ουσιαστικό κοινωνικό έργο, αρκεί η Πολιτεία να κατανοήσει τον σημαίνοντα ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν και να σταματήσει να τα αντιμετωπίζει σαν εμπορικά καταστήματα πειραματιζόμενη σε βάρος της βιωσιμότητας τους.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος έλαβε εξιτήριο από το «Λαϊκό» - Σταματά την απεργία πείνας

Ελλάδα / Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος έλαβε εξιτήριο από το «Λαϊκό» - Σταματά την απεργία πείνας

Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος συμμετείχε στην κινητοποίηση χωρίς να έχει συγγενική σχέση με τα θύματα, θέλοντας, όπως είχε δηλώσει, να στηρίξει το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή της σορού του γιου του
LIFO NEWSROOM
Αυλώνας: Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες βρεφονηπιακού σταθμού μετά από καταγγελίες ότι έλειπε τούφα από τα μαλλιά παιδιού

Ελλάδα / Αυλώνας: Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες βρεφονηπιακού σταθμού μετά από καταγγελίες ότι έλειπε τούφα από τα μαλλιά παιδιού

Η μητέρα κατήγγειλε ότι, παραλαμβάνοντας το παιδί της το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Σεπτεμβρίου, διαπίστωσε τραυματισμούς στο κεφάλι και στο χείλος του
LIFO NEWSROOM
Ευλογιά αιγοπροβάτων: Συναγερμός μετά τη νέα έξαρση - «Lockdown» αν δεν τηρηθούν τα μέτρα

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Συναγερμός μετά τη νέα έξαρση - «Lockdown» αν δεν τηρηθούν τα μέτρα

Δυστυχώς, εκεί που τα πηγαίναμε καλά από Μάρτιο μέχρι Μάιο, τώρα έχουμε μία εκτίναξη των κρουσμάτων και νέες εστίες, κάτι που είναι πολύ ανησυχητικό, λέει ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης
LIFO NEWSROOM