Ετοιμάζουν αντικαταστάσεις στην ηγεσία Αστυνομίας και Πυροσβεστικής για τις φονικές πυρκαγιές

Ετοιμάζουν αντικαταστάσεις στην ηγεσία Αστυνομίας και Πυροσβεστικής για τις φονικές πυρκαγιές Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Από ώρα σε ώρα αναμένονται ανακοινώσεις για την απομάκρυνση και αντικατάσταση τόσο της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος όσο και της Αστυνομίας για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Μετά και την πρόσφατη παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, πληροφορίες ήθελαν την κυβέρνηση να περνά σε καρατόμηση στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για παραίτηση του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα συνεχίζονται.

Οι σχετικές αποφάσεις πάντως για τους ενστόλους αναμένεται να ληφθούν σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, η οποία θα συγκληθεί σήμερα ή το αργότερο αύριο το πρωί.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε καρατομήσεις αρχηγών των δύο Σωμάτων, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δύο αρχηγοί έχουν ήδη ενημερωθεί από τον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος έχει αναλάβει και το χαρτοφυλάκιο της προστασίας του Πολίτη μετά την παραίτηση του Νίκου Τόσκα.

Παράλληλα, από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, αναμένεται να κριθεί και η τύχη του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη για τον οποίο έχει γραφτεί ότι η κυβέρνηση εκφράζει την απογοήτευσή της για τους χειρισμούς του στις πυρκαγιές.

Την ίδια ώρα ο τραγικός απολογισμός της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι συνεχίζει να αυξάνεται με 90 νεκρούς, καθώς άλλοι δύο εγκαυματίες που νοσηλεύονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική αυθαίρετων απελάσεων και συστηματικές κρατήσεις μεταναστών στην Ελλάδα καταγγέλλει η RSA

Ελλάδα / Πολιτική αυθαίρετων απελάσεων και συστηματικές κρατήσεις μεταναστών στην Ελλάδα καταγγέλλει η RSA

Αύξηση κρατήσεων και απελάσεων μεταναστών στην Ελλάδα το 2024, παρά τις αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα και τη νομιμότητα της συγκεκριμένης πρακτικής
LIFO NEWSROOM
ΚΙΣΕ για τη ματαίωση εκδήλωσης: «Η ελληνική κοινωνία δεν θα επιτρέψει στον αντισημιτισμό να απλώσει τα πλοκάμια του»

Ελλάδα / ΚΙΣΕ για τη ματαίωση εκδήλωσης: «Η ελληνική κοινωνία δεν θα επιτρέψει στον αντισημιτισμό να απλώσει τα πλοκάμια του»

«Οι εκθέσεις βιβλίου αποτελούν χώρους ελεύθερου διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών», επισημαίνει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος 
LIFO NEWSROOM