Έρευνα διαΝΕΟσις: Δύο στους τρεις Έλληνες λένε πως θα κάνουν το εμβόλιο

Έρευνα διαΝΕΟσις: Δύο στους τρεις Έλληνες λένε πως θα κάνουν το εμβόλιο Facebook Twitter
0

Δύο στους τρεις Έλληνες δηλώνουν ότι θα εμβολιαστούν κατά της CoViD-19, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της διαΝΕΟσις που πραγματοποιήθηκε από κοινού με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Metron Analysis.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 66,3% δηλώνει ότι θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ενώ το 27,4% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά.

«Ναι» στο εμβόλιο λέει το 80% των ατόμων ηλικίας άνω των 64 ετών, το 72% όσων πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα και το 84% όσων έχουν εμβολιαστεί κατά της εποχικής γρίπης.

Παράλληλα, στην ερώτηση «συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές» το 94% των ερωτηθέντων συμφωνεί. Μάλιστα, το 61% συμφωνούν «απολύτως».

Από το περίπου 27% που δηλώνουν ότι (σίγουρα ή μάλλον) δεν θα κάνουν το εμβόλιο, η κυριότερη αιτία που αναφέρουν με πολύ μεγάλη διαφορά είναι το ότι «μπορεί να μην είναι ασφαλές, ή μπορεί να έχει παρενέργειες». Το ποσοστό των Ελλήνων που δεν πιστεύουν στον νέο κορωνοϊό είναι 0,82%.

Από όσους δεν θα κάνουν το εμβόλιο, το 3% δηλώνει ότι δεν πιστεύει πως υπάρχει νόσος και το 3% δεν πιστεύει στα εμβόλια γενικά. 

Το 69% των αρνητών δηλώνει πως το εμβόλιο δεν είναι ασφαλές και το 21% πως δεν είναι αποτελεσματικό.

Το 26% όσων δηλώνουν πως θα εμβολιαστούν, αναφέρει πως «θα ήταν από τους πρώτους που θα το έκαναν», ενώ το 51% πως θα το κάνει αφού πρώτα «το συζητούσαν με άλλους γιατρούς ή συγγενείς».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ