Επίθεση σε μητροπολίτες: Ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή

Επίθεση σε μητροπολίτες: Ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή σε βάρος του ιερέα Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή ασκήθηκε σε βάρος του ιερέα που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στους μητροπολίτες του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη. 

Ο 36χρονος καθαιρεθείς ιερέας οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας συνοδεία αστυνομικής δύναμης, ενώ δεν φορούσε ράσα. Προτού προσαχθεί στον εισαγγελέα κρίθηκε ότι έπρεπε να προηγηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, για αυτό νωρίτερα είχε οδηγηθεί σήμερα συνοδεία αστυνομικών στο Δρομοκαΐτειο

Μετά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα, ο 36χρονος παραπέμφθηκε στον ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί.

Βγαίνοντας από την Εισαγγελία είπε στους δημοσιογράφους: «Δεν ήξερα ότι θα κάνω κακό. Ζητώ συγνώμη. Τα υπόλοιπα θα τα πει ο δικηγόρος μου».

Εξιτήριο για τους 7 μητροπολίτες 

Νωρίτερα σήμερα πήραν εξιτήριο οι επτά μητροπολίτες από τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και ΚΑΤ, όπου είχαν μεταφερθεί μετά την επίθεση με καυστικό υγρό. 

Ο αρχιμανδρίτης- γραμματέας Συνοδικού παρέμεινε για περαιτέρω νοσηλεία στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του ΚΑΤ, καθώς έφερε σοβαρότερο έγκαυμα δέρματος τραχήλου και οπισθοωτιαίας χώρας.

Συγκεκριμένα, οι μητροπολίτες Γουμενίσσης, Κηφισίας, Δρυινουπόλεως-Κονίτσης και Κασσανδρείας- που διακομίστηκαν χθες από το Λαϊκό Νοσοκομείο στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»- εξετάστηκαν αρχικά από την Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική και βρέθηκαν να έχουν ήπια βλάβη του κερατοειδούς για την οποία έλαβαν την δέουσα αγωγή. 

Στη συνέχεια εκτιμήθηκαν από την Πλαστική Χειρουργική και βρέθηκαν να έχουν περιορισμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και στα άνω άκρα για τα οποία έλαβαν την κατάλληλη αγωγή. Ο μητροπολίτης Κηφισίας θα επανεξεταστεί το Σάββατο. 

Οι μητροπολίτες Γλυφάδας, Ζακύνθου και Άρτης που είχαν διακομιστεί στο ΚΑΤ έφεραν ελαφρά εγκαύματα δέρματος. Τους δόθηκε ιατρική φροντίδα από το εξειδικευμένο προσωπικό της Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου και πήραν εξιτήριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ