ΤΩΡΑ

Επίθεση με βιτριόλι: «Πάρα πολλά τα στοιχεία» - Η σιωπή είναι έμμεση παραδοχή, λέει ο δικηγόρος του θύματος

Επίθεση με βιτριόλι: «Πάρα πολλά τα στοιχεία» - Η σιωπή είναι έμμεση παραδοχή, λέει ο δικηγόρος του θύματος Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για τη στάση της 35χρονης γυναίκας που προφυλακίστηκε κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι μίλησε ο συνήγορος της 34χρονης Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας.

«Τα στοιχεία (για την 35χρονη) είναι πάρα πολλά, προκύπτει ξεκάθαρα ότι η συγκεκριμένη είναι η δράστις του αποτρόπαιου εγκλήματος» εκτίμησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Λύτρας.

«Είναι νόμιμο δικαίωμα της κατηγορούμενης να μη μιλήσει, ενδεχομένως έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τον ανακριτή να απολογηθεί αργότερα, αλλά μπορεί και να μην απολογηθεί και να πάει στο δικαστήριο».

Ερωτηθείς για το αν ερμηνεύει τη στάση της να μη μιλήσει ως έμμεση παραδοχή, ο ίδιος απάντησε πως αυτή είναι η εκτίμησή του. «Αν με ρωτάτε την προσωπική μου άποψη, ναι, αυτό θεωρώ» τόνισε o κ. Λύτρας.

«Η Ιωάννα δεν είχε καταλάβει απολύτως τίποτε, γι' αυτό και δεν πήγε ποτέ το μυαλό της στη συγκεκριμένη, από την πρώτη στιγμή έλεγε ότι δεν έχει με κανέναν καμία διαφορά και δεν είχε αντιμετωπίσει καμία απειλή» τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως πλέον η Ιωάννα έχει καταλάβει για ποια γυναίκα πρόκειται και, μάλιστα, έχει πει πως «την είχε συναντήσει 5 με 6 φορές σε κάποιες κοινωνικές εκδηλώσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, «όταν ένας κατηγορούμενος προσπαθεί να πει ότι έχει κάποια ψυχιατρικά προβλήματα ο λόγος που το κάνει είναι ή ο μειωμένος καταλογισμός ή ότι δεν υπάρχει καταλογισμός, μόνο γι' αυτό το κάνει, δεν το κάνει για να θεραπευτεί από κάποια προβλήματα».

Όπως ανέφερε, ο ίδιος δεν ενημερώνει την Ιωάννα για κάθε λεπτομέρεια που προκύπτει. Η ίδια, ωστόσο, πληροφορήθηκε το γεγονός ότι τέθηκε προσωρινά κρατούμενη η κατηγορουμένη, και νιώθει «μια μικρή, αν μπορούμε να το πούμε σε σχέση με την τόσο μεγάλη ζημιά έχει πάθει, ηθική ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο άνθρωπος που της έκανε αυτό το μεγάλο κακό έχει οδηγηθεί στη φυλακή».

«Για να ζητήσει συγγνώμη η κατηγορούμενη, θα έπρεπε να αποδεχθεί την κατηγορία. Από τη στιγμή που δεν αποδέχτηκε δε θα μπορούσε να ζητήσει και συγγνώμη, αν και την περιμέναμε» τόνισε.

Καταλήγοντας, ο κ. Λύτρας τόνισε πως στοιχεία της δικογραφίας δεν έχουν διαρρεύσει από τον ίδιο ή το συνάδελφό του και συνήγορο της 35χρονης, Σάκη Κεχαγιόγλου.

Ελλάδα
0

ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψυχικό: Θέμα χρόνου η σύλληψη του ηθικού αυτουργού για τη δολοφονία του τοπογράφου

Ελλάδα / Ψυχικό: Θέμα χρόνου η σύλληψη του ηθικού αυτουργού για τη δολοφονία του τοπογράφου

Η ανάλυση από τα βίντεο στην ευρύτερη περιοχή του Αμαρουσίου, εκεί από όπου ξεκίνησε και κατέληξε το μαύρο σκούτερ την ημέρα της δολοφονίας, δείχνει την ύπαρξη τουλάχιστον ενός συνεργού
LIFO NEWSROOM