Επιστολή Ιερώνυμου σε Φίλη: Η Εκκλησία είναι υπόθεση ενός λαού και όχι ενός υπουργού

Επιστολή Ιερώνυμου σε Φίλη: Η Εκκλησία είναι υπόθεση ενός λαού και όχι ενός υπουργού Facebook Twitter
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
4

Με νέα επιστολή του, αλλά αυτή τη φορά με παραλήπτη τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δίνει συνέχεια στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει από χθες σχετικά με τον ιστορικό ρόλο της Εκκλησίας κατά την περίοδο της Δικτακτορίας.

«Η υπόθεση της Εκκλησίας είναι υπόθεση ενός λαού και όχι βεβαίως ενός υπουργού» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος στην εν λόγω επιστολή και κάνει λόγο για παραβίαση του Συντάγματος με τις αλλαγές που προωθεί ο Νίκος Φίλης στο μάθημα των θρησκευτικών.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «αβάσιμες» και «πλασματικές» τις επικρίσεις των οποιονδήποτε πολεμίων της εκκλησίας ότι δήθεν η εκκλησία συνεργάστηκε με τη Δικτατορία.

«Ο επίσημος ρόλος της Εκκλησίας στην περίοδο της Δικτατορίας ήταν συνεπής και αδιάβλητος για την αποστολή της, γι' αυτό αποκλείει πλήρως τις οποιεσδήποτε ιδεοληπτικές ερμηνείες των οποιωνδήποτε επικριτών ή πολεμίων της» υπογραμμίζει ο κ. Ιερώνυμος, παραθέτοντας πέντε ερωτήματα-επιχειρήματα για την περίοδο εκείνη.

Ολόκληρη η επιστολή:

Επιστολή Ιερώνυμου σε Φίλη: Η Εκκλησία είναι υπόθεση ενός λαού και όχι ενός υπουργού Facebook Twitter
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΕΛΛΑΔΑ ΝΗΣΙΑ ΛΙΣΤΑ

Ελλάδα / Ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο ψήφισαν τις 20 καλύτερες χώρες: Τα 2 μέρη που ξεχωρίζουν στην Ελλάδα

Τα αποτελέσματα των Condé Nast Traveler Readers’ Choice Awards 2025, όπου ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο ψήφισαν τις χώρες που ξεχώρισαν για την αυθεντικότητα, τον πολιτισμό, τη βιωσιμότητα και την αίσθηση σύνδεσης που προσφέρουν
THE LIFO TEAM
Εργατικά ατυχήματα: Θλιβερό ρεκόρ τριετίας το 2025

Ρεπορτάζ / Εργατικά ατυχήματα: Θλιβερό ρεκόρ τριετίας το 2025

Το τραγικό εργατικό δυστύχημα στα Τρίκαλα επαναφέρει με ένταση τη συζήτηση για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Ποιες είναι οι χρόνιες αδυναμίες πρόληψης και ελέγχου που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές και τι αναφέρει ανεξάρτητη έρευνα που καταγράφει τρομακτικό ρεκόρ θανάτων σε χώρους εργασίας το 2025.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Αφού είναι υπόθεση ενός λαού γιατί λοιπόν δεν ρωτάτε το λαό? Μήπως επειδή γνωρίζετε ότι το κοπάδι σας ολοένα και μικραίνει? Χάνετε έδαφος και το ξέρετε γι'αυτό και όλα αυτά μήπως και σωσετε τιποτα!
Ο Φίλης θα μπορούσε να απαντήσει κάλλιστα με τις αθάνατες στιγμές του Χριστόδουλα δίπλα στους Χουνταίους και να λήξει εκεί το θέμα.Έλεος πχια με το παπαδαργιό, γκώσαμε.
Είναι ευτύχημα ο συγκεκριμένος αρχιεπίσκοπος. Κι είναι δυστύχημα ο συγκεκριμένος υπουργός. Ένας συμπλεγματικός άνθρωπος που τον έχει τοποθετήσει το κόμμα για περιχαράκωση ενός ορισμένου ακροατηρίου, κι αυτός νομίζει πως είναι διανοούμενος.