ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Ιερώνυμος: Ανιστόρητες, συμπλεγματικές και προσβλητικές οι απόψεις Φίλη για την Εκκλησία

Ιερώνυμος: Ανιστόρητες, συμπλεγματικές και προσβλητικές οι απόψεις Φίλη για την Εκκλησία Facebook Twitter
ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
7

Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Aρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Παιδείας, αναφερόμενος στον ιστορικό ρόλο της Εκκλησίας.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση χαρακτηρίζει «ανιστόρητες»,«συμπλεγματικές» και «προσβλητικές» για την ίδια την κοινωνία τις απόψεις του υπουργού.

Μαζί με την επιστολή απέστειλε και έναν τόμο που εκδόθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος, με τίτλο «Μνήμες και Μαρτυρίες από το 40 και την Κατοχή», ζητώντας να ενημερωθούν οι βουλευτές «για την έκδοση αυτή η οποία αποτυπώνει με ακρίβεια όλα όσα τα αξιότιμα μέλη του κοινοβουλίου μας είναι ωφέλιμο να γνωρίζουν».

Ιερώνυμος: Ανιστόρητες, συμπλεγματικές και προσβλητικές οι απόψεις Φίλη για την Εκκλησία Facebook Twitter

Ολόκληρη η επιστολή του Αρχιεπισκόπου

 

«Σας αποστέλλω τον τόμο που εκδόθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος το 2001 με τίτλο Μνήμες και Μαρτυρίες από το 40 και την Κατοχή.

Ο τόμος περιέχει συγκλονιστικά ιστορικά στοιχεία για την Αντίσταση της Εκκλησίας μας την περίοδο της Κατοχής της πατρίδας μας και την προσφορά Αυτής προς το Εθνος και τον Λαό μας. Αφιερώνεται δε στην μνήμη των εθνομαρτύρων Κληρικών που έδωσαν το αίμα τους για την Ιερή Πίστη και τα ιδανικά των Ελλήνων και την Ελλάδα μας.

Μέσα στα χρόνια ο Λόγος της Αλήθειας υπερισχύει πάντα στη συλλογική μνήμη αλλά και στη χάραξη της πορείας του Εθνους μας έναντι των ανιστόρητων, συμπλεγματικών και προσβλητικών εν τέλει για την ίδια την κοινωνία μας απόψεων που μάλλον χωρίς συναίσθηση ατυχώς εκφέρονται.

Παρακαλώ ιδιαιτέρως Κύριε Πρόεδρε όπως ενημερώσετε το Σώμα, για την έκδοση αυτή η οποία αποτυπώνει με ακρίβεια όλα όσα τα Αξιότιμα Μέλη του Κοινοβουλίου μας είναι ωφέλιμο να γνωρίζουν».

 

Νωρίτερα, ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, αναρωτήθηκε για το ρόλο που έπαιξε η Εκκλησία σε κρίσιμες, όπως είπε, ιστορικές στιγμές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να αρχίσουμε τη συζήτηση τώρα εάν η εκκλησία έχει συμβάλλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας μας; Είναι γνωστό ότι πέρασε η ελληνική ιστορία από κρίσιμες στιγμές στον 20ο αιώνα. Με το μέρος ποιων ήταν η Εκκλησία; Πού ήταν στη χούντα η Εκκλησία; Πού ήταν στην κατοχή η Εκκλησία;»

7

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ